Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Tabip Odası: 'Uyuz Vakası, Tam Bir Skandaldır'

İstanbul Tabip Odası: 'Uyuz Vakası, Tam Bir Skandaldır'

Onedio Medya
10.09.2014 - 15:33 Son Güncelleme: 10.09.2014 - 16:37

Son Dakika

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uyuz salgını iddiasıyla ilgili hastanede açıklama yapan İstanbul Tabip Odası yetkilisi, böyle bir vakanın yaşanmasını 'skandal' olarak niteledi. Kendisine uyuz teşhisi konulduğunu söyleyen bir taşeron temizlik çalışanı da, giyinme yerlerinin şartlarının çok kötü olduğunu ifade etti.

Hastane bahçesinde toplanan bir grup sağlık ve hastaneden ayrılan temizlik çalışanı basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi grup, ‘Susma haykır, taşerona hayır’ şeklinde slogan attı.

Basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Hastane Temsilcisi Dr. Özkan Gülmez, hastanenin bir servisinde uyuz vakasının yaşandığını söyledi. Gülmez, “Tespitlerimize göre 5 taşeron sağlık çalışanı, 3 hemşire ve 3 doktor bu salgından etkilenmiş durumdadır. Diğer sağlık çalışanlarında da diğer hastalık bulguları görülmüştür. Olayın yaşandığı serviste aylar öncesinden uyuz vakası bilinmesine karşın gerekli tedbirler alınmamıştır, bunun bir salgına dönüşmesi vahim bir durumdur. Vaka görülenlerin tedavilerine başlanmışken, ilgili yerlerde gerekli temizliğin yapılmamış olması, ilaçlama yapılmaması kabul edilemez. Salgın ortaya çıktıktan sonra birçok sağlık çalışanına rapor verilmiştir. Sağlık alanında onca gelişme yaşanırken Anadolu yakasının önemli hastanelerinden Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde böyle bir vaka yaşanması skandaldır.” diye konuştu.

Özkan Gülmez, “Çalışanına temiz çalışma ortamı sağlayamayan hastane, toplumun sağlığını düzeltemez. Son günlerde hastanemizde yaşananlar, biz sağlık çalışanlarının ne denli risk altında çalıştığını gözler önüne sermiştir. Taşeron ve kar amaçlı sağlık sistemi, çalışan ve hasta sağlığını hiçe saymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kendisine uyuz teşhisi konulduğunu söyleyen taşeron temizlik görevlisi Ramazan Erkut ise, “Bizi insan yerine koymuyorlar. Bundan 3 ay önce burada bir kaşınma vakası oldu. Dile getirdik ama kimse bizimle ilgilenmedi. Giyindiğimiz yer çok kötüydü. Afedersiniz! hayvanı bağlasanız orada durmazdı. Daha sonra başka bir hastaneye gittim orada Temmuz ayında ‘uyuz’ tanısı kondu. Bir hafta önce birkaç hemşirede de aynı vaka yaşanınca olay patlak verdi. Taşeronu kimse insan yerine koymuyor. Bu hastanede 20 sene 30 sene çalışan insanlar var, derdini anlatamıyorlar. Anlattığınız zaman sizi buradan gönderiyorlar. Taşerona hep angarya işler yaptırılıyor. Sözde temizlikçiyiz ama bize yaptırmadıkları iş yok.” açıklamalarında bulundu.

CHA

Kaynak: http://www.cihan.com.tr/caption/Istan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0