Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Öcalan Standına Silahlı Saldırı

İstanbul'da Öcalan Standına Silahlı Saldırı

Batuhan
01.06.2014 - 15:34

İstanbul'da Öcalan Standına Silahlı Saldırı

İstanbul’da Gaziosmanpaşa Meydanı’nda Abdullah Öcalan için kurulan imza standına ülkücü grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az üç kişi kurşunla yaralandı. Birinin durumu ağır.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da, Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle sürdürülen imza kampanya kapsamında stant kuran BDP’liler ülkücü 30-40 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

“Tekbir” getirilerek yapılan saldırı sırasında BDP standında bulunan 10-15 kadar kişi darp edildi. ANF’ye göre standı dağıtan grup arasında arasında bulunan bir kişi elindeki silahla BDP’lilerin üzerine 3-4 el ateş etti.

Stant görevlilerini darp eden kişiler, saldırıda kullandıkları silahı olay yerine atıp, ardından uzaklaştı.

Saldırıda edinilen bilgilere göre Ömer Delibaş, Cavit Umut ve Mehmet Karadağ isimli BDP’liler kurşunla yaralandı. Kanlar içerisindeki Ömer Delibaş, başından yaralı halde arkadaşları tarafından Özel Şafak Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Delibaş’ın durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Kolundan yaralanan Mehmet Karadağ ise Gaziosmanpaşa Özel Hastanesi’ne kaldırıldı. SYKP’den işçi emeklisi olan Cavit Umut’un da yaralılar arsasında olduğu öğrenildi, ancak nasıl yaralandığı öğrenilemedi. 

(ZETE)

Kaynak: http://zete.com/istanbulda-ocalan-sta...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0