Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'a Özel .ist ve .istanbul Uzantılı Alan Adları Geliyor

İstanbul'a Özel .ist ve .istanbul Uzantılı Alan Adları Geliyor

Deniz Gök
27.01.2016 - 20:39 Son Güncelleme: 28.01.2016 - 08:38

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, .istanbul ve .ist alan adları için erken kayıtların açıldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  ve İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) arasında yapılan anlaşma ile ‘.istanbul’ ve ‘.ist’ tıpkı‘.com’, ‘.net’ gibi internet uzantısı oldu.

.istanbul ve .ist alan adlarının açılması uzunca bir süredir bekleniyordu. 

İstanbul’un bu alandaki talebi ilk olarak 2012 yılında ICANN’a iletilmiş ve uzunca bir süredir ICANN’ın geri dönüşü beklenmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklamayla .istanbul ve .ist alan adları nihayet kullanıma açıldığı belirtildi.

İBB'den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, .istanbul ve .ist yeni üst düzey alan adı uzantılarının başta İstanbullular olmak üzere dünya çapında çevrimiçi kimlikleri İstanbul markası ile güçlendireceği, İstanbul’un ticaret ve turizm alanındaki avantajlarını küresel ölçekte yaygınlaştıracağı kaydedildi.

Ne zaman kullanıma girecek?

Ne zaman kullanıma girecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, istanbul uzantılı alan adı kullanımını bugün itibariyle dünyanın tescilli markalarına açtıklarını, 1 Marttan itibaren kamu kuruluşları, vakıf, dernek ve STK’lara açacaklarını açıklayan Topbaş, .istanbul ve .ist alan adlarının 10 Mayıstan sonra tüm bireysel başvurulara açılacağını söyledi.

İstanbul uzantılı alan adı içeren internet adresiyle ilgili çok talep olunca müzayede yoluyla satışa çıkartacaklarını da anlatan Topbaş, en yüksek fiyat verene bunu kullanma hakkını vereceklerini kaydetti. Alan adı markalarını belediyenin bir şirketi olan Medya A.Ş. yönetecek, böylelikle şirket için de önemli bir gelir kaynağı oluşturulacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantıda yer alan İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) Başkan Yarımcısı David Olive de Türkçe yaptığı konuşmasında birçok kişinin İstanbul’u bildiğini, ancak yakında internette de herkesin İstanbul’u bileceğini söyledi. Son yıllarda internet dünyasında yüzlerce yeni alan adı faaliyete geçtiğini ifade eden David Olive, “İstanbul’a küresel dünyada bulunma imkanı sunacak proje bugün hayata geçiyor.” dedi.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi web sitesine www.ibb.istanbul, Başkan Kadir Topbaş’ın sitesine de www.kadirtopbas.istanbul adresleriyle de erişilmeye başlandı.

Webtekno ve Teknoblog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
11
7
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan ŞAVLI

medya.istanbul ,moda.istanbul olsa alınır.Tabi bize kalırsa

Burcu Öztürk

Sorgulama ve tescil etmek için : https://www.domainsorgulama.com/istanbul-alan-adi-uzantisi/