Görüş Bildir
Haberler
İsrail Protestosuna Polis Müdahalesi

İsrail Protestosuna Polis Müdahalesi

Caner
05.11.2014 - 23:12
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail Protestosuna Polis Müdahalesi

Başkent Ankara'da bir grup, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki sert müdahalesini protesto etmek için İsrail Büyükelçiliği'nin önünde toplandı. Polis, gruba müdahale etti.

Ankara'da akşam saatlerinde İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyesi bir grup basın açıklaması yaparak İsrail'in Mescid-i Aksa baskınını protesto etti ve Büyükelçilik bahçesine çocuk bezi attı. Büyükelçilik önünde toplanan İHH üyeleri, 'Ankara'dan Kudüs'e direnişe bin selam' sloganları atarak tekbir getirdi.

'Aksa'sız Miraç olmaz, Ankara sokaklarının Kudüs'lü çocuklarıyız.' yazılı pankartlar ile Mescid'i Aksa baskınını protesto etti.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, İsrail'in yeni birimleri inşa etme bahanesi ile Filistin halkına zulmettiği belirtildi. Mescid'i Aksa baskınına Müslüman ülkelerden tepki gelmediğini belirten grup üyeleri, ibadethanelere kirli çizmeleri ile giren ve tahrip eden İsrail askerlerine tüm Müslüman ülkelerinin bir olarak tepki göstermesini talep etti. Sık sık grup üyeleri ile emniyet güçleri arasında gerginlik meydana geldi. Grubun Elçilik önüne geçmesine müsaade etmeyen emniyet güçlerine çok sayıda grup üyesi tepki gösterdi. Eylemlerini sonlandıran grup üyeleri dağılırken gruptan kopan birkaç kişi Büyükelçilik binasını taş yağmuruna tuttu. Emniyet güçleri biber gazı ile müdahale ederek eylemcileri dağıttı.

Grup daha sonra Elçilik önünden ayrıldı.

Muhammet BAYRAM- ANKARA/DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/ankaradaisrail-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0