Görüş Bildir
Haberler
İsrail Askerleri Zihinsel Engelli Kadını Öldürdü İddiası

İsrail Askerleri Zihinsel Engelli Kadını Öldürdü İddiası

Fatih UZUN
01.03.2014 - 17:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail Askerleri Zihinsel Engelli Kadını Öldürdü

İsrail askerleri Gazze sınırında tellere yaklaştığı gerekçesiyle zihinsel engelli olduğu söylenen bir kadını vurarak öldürdü.

Yerel hastane kaynaklarına göre kadın İsrail'in Filistinlilerin girmesine izin vermediği bölgeye yaklaştığı sırada vuruldu.

Görgü tanığı Gazzeliler öldürülen Emine Kıdeyh'in zihinsel engelli olduğunu söyledi. 50 yaşındaki kadının neden sınırdaki tellerin yakınında olduğu bilinmiyor.

İsrail ordusu ise askerlerin Cuma günü geç saatlerde tellerin yakınında bir grubun dolaştığını tespit ederek uyarıda bulunduklarını, grubun çekilmemesi üzerine bacaklarına doğru ateş ettiklerini ve bir kişinin bacağından vurulduğunu iddia etti.

Kıdeyh'in cesedi saatler sonra hastaneye götürüldü.

Cuma günü İsrail ordusu Gazze'den İsrail'e roket saldırısı yapıldığını iddia ettiği bir noktayı vurduğunu, saldırıda ölen olmadığını açıklamıştı.

İsrail ve Gazze'deki Hamas yönetimi 2012 yılında sekiz gün süren ve Gazze'de büyük yıkıma neden olan savaşın ardından ateşkes anlaşmasına varmıştı. O tarihten sonra sınır karşılıklı bir kaç saldırı dışında sakinliğini koruyor.

'Aşırı güç' suçlaması

Uluslararası Af Örgütü Çarşamba gecesi yayınladığı raporda İsrailli güvenlik güçlerinin Batı Şeria'da 2013 yılında önceki iki yılın toplamından daha fazla Filistinliyi öldürdüğünü açıklamıştı.

“Tetiği çekmeye hazır: İsrail’in Batı Şeria'daki Aşırı Güç Kullanımı” adlı rapora göre, İsrail saldırılarında Batı Şeria’da son üç yılda hayati tehlike oluşturmayan 45 Filistinli öldürüldü, 8 binden fazla kişi yaralandı.

  • stargazete.com
Kaynak: http://haber.stargazete.com/dunya/sok...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0