Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Paris Saldırını Gerçekleştiren Militanlarını 'Tanıttı'

IŞİD Paris Saldırını Gerçekleştiren Militanlarını 'Tanıttı'

IŞİD, propaganda dergisi Dabıq’in bu ayki sayısında 130 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırısını gerçekleştiren hücrenin üyelerini ‘tanıttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD’in internet üzerinden yayınladığı Dabıq’ın 13. sayısında, Fransa’nın başkenti Paris’te 130 kişinin öldüğü saldırının zanlılara ilişkin bir haber yayımlandı. Bu göre, saldırganlardan dördü Fransa, üçü Belçika, ikisi ise Irak vatandaşı.

Sadece Terör’ başlıklı haberde, dokuz saldırganın militan giysileriyle çekilmiş fotoğraflarının yanı sıra kişisel bilgilerine de yer verildi. Paris’in siyah beyaz bir fotoğrafının da kullanıldığı dergide, öne çıkarılan isim saldırıların beyni olduğu belirtilen ve Belçika’da düzenlenen bir operasyonda öldürülen Abdülhamid Abaaoud oldu.

Dergi, saldırıya katılan Iraklıların adlarını ise Ukaşa El Iraki ve Ali El Iraki olarak açıkladı. Iraklı saldırganlar hakkında başka bir bilgi verilmedi, ancak bu iddia Paris saldırılarının ardından başlatılan soruşturmayı da etkileyebilir. Zira Paris saldırganlarından ikisinin üzerinden Suriye pasaportu çıksa da bugüne dek bu pasaportların gerçek olup olmadığı belirlenememişti.

IŞİD'in ilerleyen günlerde Paris saldırısıyla ilgili yeni bilgi ve belgeleri kamuoyu ile paylaşacağı tahmin ediliyor.

Sputnik Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
11
11
7
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Film afişi tadında psikopatların ve şuursuzların kahramanlarmış gibi afişe edilmesi...Beyin yıkamak için her türlü yöntem sonuna kadar kullanılıyor...