Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'in Kobani Saldırıları 15. Gününde

IŞİD'in Kobani Saldırıları 15. Gününde

Burçak Cürül Öztürk
29.09.2014 - 22:09 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 00:26

Işid'in Kobani Saldırıları 15. Gününde

Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik IŞİD saldırıları 15 günündür sürüyor. Ağır silahlarla şehri üç taraftan kuşatan IŞİD’e karşı, Kobani halkı topyekün direniş halinde. Dün gece üç cephede yaşanan çatışmaların doğu cephesinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırıları 15. günündür devam ediyor.

Halk Sacunma Birlikleri ,(YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ), dün gece (28 Eylül 2014) Kobani’nin doğusunda 3 koldan düzenlenen saldırıları geri püskürttü., Kobanş’nin güneybatısında saldırı hazırlığında olan IŞİD üyelerine operasyon düzenlendi. YPG’den yapılan açıklamada her iki cephede toplam 55 IŞİD üyesinin öldürüldüğü iddia edildi.

YPG Basın Merkezi, dün gece Kobani’de DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. IŞİD’in dün akşam saatlerinde Kobani’nin doğusunda bulunan Kozika köyüne yönelik 3 koldan düzenlediği saldırının sonuçlarını açıklayan YPG, “Yoğun tank ve top bombardımanı eşliğinde yürütülen saldırılara sert karşılık veren güçlerimiz çetelere ağır darbe vurarak püskürtmüştür. Saldırı esnasında çetelere ait 1 doçka monteli araç darbelenmiştir. Çatışmalarda tespit edilebilen 11 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

Aynı cephede bulunan Şêranê köyünde bulunan IŞİD üyelerine yönelik de bir eylem gerçekleştirildiğini bildiren YPG, bu eylemde de “Tespit edilen 8 çetenin öldürüldüğünü” ifade etti. Açıklamaya göre YPG güçleri dün gece yarısı Kobani’nin güneybatısında bulunan Mumanê ve Minazê köyleri kırsalında üslenen ve saldırı hazırlığında bulunan IŞİD üyelerine yönelik de bir operasyon düzenledi.

Açıklamada operasyonla ilgili şu bilgiler verildi: “Minazê köyünde 4, Mumanê köyünde de 4 ayrı noktaya yönelik düzenlenen operasyonda çetelere büyük darbe vurulmuştur. 1 askeri aracın imha edildiği operasyonda tespit edilebilen 36 çete üyesi öldürülmüştür.”

Fırat Haber Ajansı’nın YPG kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, dünden beri Doğu cephesine yığınak yapan çeteler, ağır silahlarla Alişar yakınlarında bir köye 3 koldan saldırı düzenledi.

Merdisimêl köyünden Boydê köyüne kadar olan sınır hattında bulunan birçok köye havan topu atıldı. Saldırılardan 3 sivil yaralandı, birçok ev de hasar gördü.

Güvenlik nedeniyle Merdisimêl köyünün boşaltıldığı belirtildi.

Cezaa’da da çatışma

YPG açıklamasına göre, dün gece Cezaa’nın doğusuna düşen ve Irak sınırı üzerinde bulunan Sefanê tepesine saldırı girişiminde bulunan IŞİD üyelerine YPG güçleri karşılık verdi. YPG, bu alandaki ölü ve yaralı sayısının netleştirilemediğini bildirdi.

Asya Abdullah: Katliam yapmak istiyorlar ama direniyoruz

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Kobani’de halk direnişinin en üst aşamaya ulaştığını ve Kobani’ye saldırılar sürdüğü sürece tüm Kürt halkının örgütlülük içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. Abdullah, eylemlerin sürmesi ve artırılması gerektiğini belirterek, örgütlü bir şekilde özgürlük için verilen mücadelenin bugün Kobani’de sürüyor, “Kobani’de Kürt halkının onuru, toprakları savunuluyor. Bu yüzden tüm halkımız bu direnişte yer almalı. Kobani halkının ve savaşçılarının yanında yer alınmalıdır” dedi.

YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar İMC TV kamerasına yansıdı

Kobani’de YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Bölgedeki çatışmalar Türkiye tarafında çıplak gözle görülebiliyor. Bugün bölgenin batı tarafında yaşanan çatışmalar ve hareketlilik İMC TV kamerasına yansıdı.

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/09/29/is...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0