Görüş Bildir
Haberler
İran ve Çin'de Deprem

İran ve Çin'de Deprem

adem kara
18.08.2014 - 08:51 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 09:10

İran'ın Irak sınırında bulunan İylam eyaletinde 6,1, Çin'de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İran'ın Irak sınırında bulunan İylam eyaletinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İran'da, Irak sınırındaki Dezful ve Khoramabad kentleri yakınlarında Türkiye saatiyle 05.32'de 6,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Ülkenin batısındaki İylam eyaletinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre ölen ve yaralanan olmadı.

İran haber ajansı İRNA'nın haberine göre, depremin merkez üssü Irak sınırındaki İylam eyaletine bağlı Murmuri kenti.

Ehvaz ve Huzistan eyaletlerinden de hissedilen depremin İylam eyaletindeki bazı binalarda hasara yol açtığı belirtilirken, ölü ve yaralı olmadığı ifade edildi.

Artçı sarsıntıların yaşandığı Murmuri'de depremden etkilenen halkın sokaklara çıktığı, kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Çin'de deprem

Çin'in güneyindeki Yünnan eyaletinin Yongşan şehrinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremde 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, yerel yetkililer, 5,0 büyüklüğündeki depremin merkezinin Yongşan şehrinin Vuci kasabası olduğunu ve sarsıntının yerin 7 kilometre altında meydana geldiğini duyurdu.

Depremde bin 463 evin zarar gördüğü, 45 evin yıkıldığı ve 575 evin kullanılamaz halde olduğu kaydedildi. Yetkililer, 20 kişinin yaralandığını, 647 kişinin güvenli şekilde tahliye edildiğini aktardı.

Polis, asker ve arama kurtarma ekipleriyle birlikte bin 200 personelin arama kurtarma çalışmaları için bölgede olduğu açıklandı.

Yünnan eyaletinde Yongşan şehrinin Caotong kasabasında 3 Ağustos'ta meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde 600'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Serdar Açil, Mustafa Melih Ahıshalı - AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/haberler/3748...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0