Görüş Bildir
Haberler
İran Bekarlara 'Sohbet'i Yasakladı

İran Bekarlara 'Sohbet'i Yasakladı

Onedio Medya
08.01.2014 - 18:16 Son Güncelleme: 09.01.2014 - 14:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

İran Bekarlara 'Sohbet'i Yasakladı

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney internet sansürüne ilişkin bir fetva daha verdi. El Arabiya'da yayınlanan haber göre Hamaney, internet sayfası üzerinden bir fetva yayınlayarak, evli olmayan kadın ve erkeklerin internette sohbet etmelerini yasakladı. Fetvada, bekar kadın ile erkek arasındaki sohbetin, 'ahlaksızlık' olduğunu gerekçe göstererek, sohbetin derhal yasaklanacağını açıkladı. Hamaney'in fetvası, internet sayfasının İngilizce ve Almanca versiyonlarında ise yer almadı. Fetvanın kapsamı özellikle akıllı telefonlar üzerinden kullanılan sohbet programlarını kapsıyor.

Marketing Türkiye

Kaynak: http://www.marketingturkiye.com.tr/in...

İran'da Bekarlara 'Chat' Yasak

Suudi sermayeli El Arabiya'nın haberine göre, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, internet sayfası üzerinden bir fetva yayınlayarak, evli olmayan kadın ve erkeklerin internette sohbet etmelerini yasakladı.

El Arabiya haberinde, Hamaney'in kendi internet sayfasındaki fetvada, bekar kadın ile erkek arasındaki sohbetin, 'ahlaksızlık' olduğunu gerekçe göstererek, sohbetin derhal yasaklanacağını ifade ettiğine yer verildi. Ruhani liderin fetvası, internet sayfasının İngilizce ve Almanca versiyonlarında ise yer almadı.

Hamaney'in fetvası özellikle de akıllı telefonlar üzerinden kullanılan sohbet programlarını kapsıyor.

İran Siber Suçlarla Mücadele Birimi geçen hafta sonu, akıllı telefonlardaki Viber ve Tango gibi uygulamaların yasaklanacağını duyurmuştu. Hamaney'in fetvası da bu uygulamaya destek verdiğini gösteriyor.

Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/dunya/irand...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0