Görüş Bildir
Haberler
iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Rakipleriyle Aynı Testte!

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Rakipleriyle Aynı Testte!

TeknoDiyalog
30.09.2014 - 13:39 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 14:12

İphone 6 Ve İphone 6 Plus Rakipleriyle Bükülme Testinde!

iPhone 6 Plus bükülme sorunuyla ortaya çıktığı günden beri teknoloji dünyası çalkalanıyor. Bir tüketicinin elinde bükülen iPhone 6 Plus, büyük bir kargaşaya sebep oldu. Ve bu olaylar hakkında gelişen her şey bilim dışı olarak nitelendirildi. Bu beklenmedik olay tüketicinin aklını bir hayli karıştırdı. Sonrasında ise çok ciddi ve detaylı bir iPhone 6 bükülme testi gerçekleştirildi. Tabi ki test sadece iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerine değil, bu iki dev ismin rakiplerine de gerçekleştirildi. İşte ortaya çıkan şaşırtıcı sonuçlar.

Consumer Reports‘un hayata geçirdiği bu önemli testte yeni iPhone modelleri dışında iPhone 5, Samsung Galaxy Note 3, LG G3, HTC One (M8) modelleri de aynı teste tabii tutuldu. Üst segment bu cihazların tamamına bir makine yardımı ile kuvvet uygulandı. Test süresinde 25 kg ağırlığındaki ilk basıncın sonrasında 30 saniye boyunca 4,5 kg’lık kuvvvetler uygulandı. Sonuçlar ise gerçekten çok şaşırtıcı.

İlginizi Çekebilir >> iPhone 6 ve iPhone 6 Plus Detaylı İncelemesi

Test sonuçlarının bize gösterdiğine göre HTC One (M8) modeli en çabuk deforme olan akıllı telefon konumunda. 30 kg ağırlığında bir kuvvet cihaza uygulandığı anda cihaz deforme oluyor. Bu kuvvet 40 kg’a çıktığı zaman ise cihaz tamamen kırılıyor. Apple’ın yeni cihazı iPhone 6 ise bu testte en çabuk kırılan 2. telefon olarak dikkatleri üzerine çekiyor. HTC One (M8) ile aynı baskıya uğrayan cihaz çabucak deforme oluyor, kırılması ise M8′den biraz daha vakit alıyor. Testin sonuçlarında 3. sırayı ise iPhone 6 Plus modeli alıyor. Cihaz 40 kg kuvvete maruz kaldığında deforme oluyor. Geriye kalan Galaxy Note 3, LG G3, iPhone 5 gibi cihazlar ise 60-70 kg kuvvet aralığında deforme olarak daha dayanıklı olduklarını kanıtlıyorlar. Şimdi test sonunda akıllı telefonların nasıl bir hale geldiğini birlikte görelim ve test videosunu izleyelim.

Test videosu için burayatıklayın.

Kaynak: http://blog.teknodiyalog.com/iphone-6...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın