Görüş Bildir
Haberler
Instagram' Bilgisayardan fotoğraf nasıl yüklenir ?

Instagram' Bilgisayardan fotoğraf nasıl yüklenir ?

Yasin DÜLGER
02.09.2015 - 17:23

Instagram, kullanıcıların çektikleri fotoğrafları dijital filtreler ile düzenleyip, bağlı olan sosyal medya hesaplarında yayınlamasını sağlayan, ücretsiz fotoğraf paylaşım programıdır. Bu yazımızda Instagram hesabına bilgisayardan nasıl fotoğraf yüklenebileceğinden bahsedeceğiz.

Instagram resmi internet adresi üzerinden, bilgisayardan fotoğraf veya video yüklemek maalesef mümkün değildir. Dünya üzerinde yaklaşık 300 milyon kullanıcıya sahip olan bir sosyal paylaşım platformunun bu tarz bir hizmet vermemesi eleştirileri de beraberinde getirse de herhangi bir düzenleme yapılmamaktadır. Bazı programlar sayesinde bilgisayardan veri yüklemek mümkün olmaktadır. Bu işlemi yapabilmek için ‘Gramblr’ isimli programdan yararlanabiliriz. http://gramblr.com/uploader adresinden programı bilgisayarımıza indirip, kurulumunu yaptıktan sonra Instagram hesabımızı bağlamamız gerekmektedir. Programı açtığımızda, karşımıza çıkan sayfada belirlediğimiz Instagram kullanıcı adı ve parolamızı girdikten sonra ‘Login’ tuşuna basıp bu işlemi gerçekleştirebiliriz. Daha sonra ‘Photo’ kısmından ‘Choose File’ tıklayarak bilgisayarımızdan yüklemek istediğimiz fotoğrafı bulup seçiyoruz. Ardından ‘Upload’ tuşuna basıyoruz. Açılan sayfada ‘CAPTION’ kısmına, fotoğraf ile ilgili yazacağımız yazıyı giriyoruz ve ‘Caption Save’ seçiyoruz. Eğer fotoğrafın Instagram hesabına bağlı olarak, Facebook ve Twitter’da da yayınlanmasını istiyorsak, açılan pencerede bu adresleri seçip işlemi tamamlıyoruz.

Genellikle akıllı telefonlardan fotoğraf ve video paylaşılmasına imkan sağlayan Instagram’a, bilgisayar üzerinden bu şekilde veri yükleyebiliriz. ‘Gramblr’ isimli program Windows Vista, Windows XP, Windows 7, 8 ve Mac OSX işletim sistemli bilgisayarlar için uyumludur.

Kaynak: http://www.kodbankasi.org/instagrama-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın