Görüş Bildir
Haberler
İmam Hatip Dayatmasına ‘Artık Yeter’

İmam Hatip Dayatmasına ‘Artık Yeter’

Onedio Medya
06.09.2014 - 12:18 Son Güncelleme: 06.09.2014 - 13:06

İmam Hatip Dayatmasına ‘Artık Yeter’

Şişli'de iki okul imam hatibe dönüştürüldü. Bir okulun bünyesinde de iki sınıfa imam hatip şubesi açıldı. Eğitimciler, okulların imam hatibe dönüştürülmesinin ve okulların bünyesinde imam hatip şubeleri açılmasının öğrenciler üzerinde mahalle baskısı oluşturacağı konusunda endişeli.

AYDIN DEMİR

4+4+4 kesintili eğitim sistemine geçişle başlayan eğitimdeki dönüşüm projesiyle okullar imam hatibe dönüştürülmeye devam ediyor. İstanbul Şişli’de Yunus Emre İmam Hatip Lisesi ve 19 Mayıs İmam Hatip ortaokulu mevcutken, yeni eğitim-öğretim döneminde, ilkokul ve ortaokul olarak hizmet veren okullar da imam hatibe dönüştürüldü. Bir okulun bünyesinde ise imam hatip şubesi olarak iki sınıf açıldı.

Şişli’de imam hatibe dönüştürülen okullar arasında yer alan ve 2014-2015 eğitim öğretim yılına kadar ilkokul olan Süleyman Şah İlkokulu, imam hatip kız lisesine, Selahattin Eyyubi Ortaokulu ise Selahattin Eyyubi Hamza Saruhan İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüldü. Kurtuluş mahallesinde yer alan Talatpaşa ilkokulu-ortaokulu bünyesinde ise iki tane imam hatip şubesi sınıfı açıldı. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için öğrenci kayıtlarının başlamış olduğu okullardan Selahattin Eyyubi Hamza Saruhan İmam Hatip Lisesine 30 öğrenci, Talatpaşa imam hatip şubelerine ise 25 öğrenci kayıt olmuş durumda.

İki imam hatip sınıfının açıldığı Talatpaşa İlkokulunda normal eğitim programından öğrenciler ile imam hatip öğrencileri aynı binada eğitim görecek. İki ayrı eğitim programının aynı okulda uygulanmasının eğitimcilere göre birçok sakıncası var. Öğrenciler arasında mahalle baskısının olacağı, okullarda sosyo kültürel çatışmaların yaşanacağından endişeleniliyor.

MAHALLE BASKISI

İmam hatip müfredatının dine dayalı olduğunu hatırlatan Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, aynı okulda farklı eğitim programlarının olmasının çatışma ortamına zemin hazırlayarak öğrenciler üzerinde mahalle baskısına neden olabiliceğini söyledi.

MİLLİ EĞİTİM ÖNÜNDE PROTESTO

Okulların imam hatipe dönüştürülmesini ve bünyesinde imam hatip şubesi açılmasını proptesto etmek için Eğitim Sen 3 No’lu Şube, 10 Eylül Çarşamba günü Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, öğrenciler, öğretmenler ve velilerle eylem yapacak.

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/imam-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0