Görüş Bildir
Haberler
İlk Maç San Antonio Spurs'ün: 110-95

İlk Maç San Antonio Spurs'ün: 110-95

İçeriğin Devamı Aşağıda

NBA'de 2013-2014 sezonunun şampiyonunu belirleyecek San Antonio Spurs ile Miami Heat arasında oynanan final serisinin ilk maçı oldukça yüksek tempolu başladı. Her iki takım da hücumda iyi performans sergilerken savunmalar da bir o kadar sertti. San Antonio Spurs'te Manu Ginobili ilk bölümün en çok öne çıkan ismi oldu. Arjantinli yıldız hücumda topa yön verirken bulduğu sayılarla da takımını önde tuttu. Miami Heat'te ise Chris Bosh ve özellikle Dwyane Wade takımın hücum yükünü çeken isimlerdi. İlk periyot sona erdiğinde ise San Antonio Spurs'ün Miami Heat karşısında 26-20 üstünlüğü vardı.

İkinci periyot başladığında ise basketbol çıtası oldukça yukarıya çıktı. Spurs'ün salonu AT&T Center'da çalışmayan klimalar nedeniyle hava sıcaklığı 33 derecelere kadar gelirken aynı şekilde parkedeki basketbolun ateşi de bir o kadar yüksekti. Her iki takım da top kayıpları yaparken atletizm üstünlüğü olan Miami Heat momentumu bir an arkasına aldı. Ancak Manu Ginobili oldukça günündeydi ve takımının skorda geriye düşmesine izin vermedi. İlk yarı sona erdiğinde ise San Antonio Spurs soyunma odasına rakibi karşısında 54-49 önde girdi.

Mücadelenin üçüncü çeyreğini ise konuk ekip Miami Heat domine etti. San Antonio Spurs'te top kayıplarının fazlalaşması, Manu Ginobili'nin ilk yarıdaki kadar etkili olamamasından dolayı Heat karşılaşmadaki psikolojik üstünlüğü ele aldı. Bu durum skor tabeleasına da yansıdı. Baskılı savunmasını artıran konuk ekip, Spurs'ün yaptığı top kayıplarıyla fast-break'lerden sayılar bularak skorda bir an öne geçti. Böylelikle Miami Heat final periyoduna giderken 74-78'lik bir avantaj elde etti.

Fakat son çeyrekte San Antonio Spurs geri döndü. Bu geri dönüşün en büyük paylarından bir tanesi de maç boyunca etkili olamayan Dany Green'in en kritik anda arka arkaya bulduğu 8 sayıyla takımını öne geçirmesi oldu. Ayrıca Tim Duncan da yüzdeli hücumlarıyla skor katkısı yaptı. Miami Heat'te salonun sıcağından çok etkilendiğini molalarda dile getiren Lebron James bacağına giren kıramptan ötürü son anlarda oyunda değildi. Bu durum konuk ekibi oldukça kötü etkiledi ve bocalamasına neden oldu. LeBron James'in kenarda olmasından ve Heat'in psikolojik açıdan çökmesinden iyi yararlanan San Antonio Spurs farkı bir anda açtı mücadeleden 110-95'le galip ayrıldı. San Antonio Spurs böylelikle NBA Final serisinde Miami Heat karşısında ilk maçı kazanarak 1-0 öne geçti. Mücadelede en çok dikkat çeken istatistik ise San Antonio Spurs yaptığı 25 top kaybına rağmen 110 sayı atarak rakibini farklı mağlup etmesi oldu.

San Antonio Spurs ile Miami Heat arasında oynanacak serinin 2. maçı yine San Antonio Spurs'ün evi AT&T Center'da olacak. Seri ardından Miami'ye taşınacak.

spor365.com

Kaynak: http://213.243.28.200/2014/06/06/ilk-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın