Görüş Bildir
Haberler
Ibra'sız PSG Kayıp

Ibra'sız PSG Kayıp

Fatih
16.04.2014 - 21:17

Ibra'sız PSG Kayıp

Fransa Ligi’nde heyecan kaldığı yerden devam ederken lider PSG bu hafta sürpriz bir yenilgi almasına rağmen şampiyonluğun en büyük adayı konumunda bulunuyor.

Fransa Ligi’nde heyecan kaldığı yerden devam ederken lider PSG bu hafta sürpriz bir yenilgi almasına rağmen şampiyonluğun en büyük adayı konumunda bulunuyor.

Lig'de geçen 33 hafta sonunda liderliğini kimseye kaptırmayan PSG'in sekiz maçlık galibiyet serisini bozan isim Jordan Ferri oldu. Lyon'un 22'lik genç orta sahası takımının Avrupa Kupası'na katılma adına aldığı bu üç puanda önemli bir rol oynadı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşılaştığı Chelsea'yi ilk maçta 3-1'lik skorla geçen PSG, hafta içinde Ibrahimovic'siz çıktığı rövanş maçında 2-0 yenilerek hiç beklemediği bir yenilgi almış ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. Bu hafta deplasmanda konuk olduğu Lyon'a sakatlığı sebebiyle Ibra'sız çıkan PSG, yine kayıpları oynadı. Bu sezon sadece tek yenilgisi olan lider bu maçla ikinci yenilgisini almış oldu. Özellikle Chelsea ve Lyon maçlarında görüldüğü gibi PSG, İsveçli golcü olmadan maç kazanmakta zorlanıyor. Elinde Lavezzi, Cavani, Pastore gibi yıldızları bulunan Blanc'ın oyun sisteminin en önemli dişlisi sakatken PSG'in sağlık ekibinin çok iyi çalışması gerekiyor.

PSG ile Lyon takımları ayrıca bu Cumartesi Fransa Kupası finalinde karşı karşıya gelecekler. PSG'nin kupayı alarak rakibinden bu mağlubiyetin intikam alması kimseyi şaşırtmaz.

Liderin en yakın takipçisi olan Monaco, haftayı 1-0'lık Rennes galibiyetiyle kapadı. Monaco'ya galibiyeti getiren isim ise Emmanuel Riviere oldu.. Monaco bu galibiyetle Paris Saint-Germain ile arasındaki puan farkını 10'a indirdi ve bitime 5 hafta kala şampiyonluk umudunu devam ettirdi. PSG'nin bu formsuz dönemini göz önüne alırsak Monaco'nun puan farkını kapaması biraz zor olabilir fakat imkansız görünmüyor.

Milli futbolcumuz Mevlüt Erdinç'in formasını giydiği Saint-Etienne ise bu hafta Reims deplasmanından 2-2 beraberlikle döndü. Mücadeleye ilk 11'de başlayan son haftaların formda ismi Mevlüt Erdinç, 21. dakikada sakatlanarak yerini Brandao'ya bıraktı. Bu beraberlikle puanını 56'ya yükselten Saint-Etienne'in 4. sıradaki yeri değişmezken, 6 maçtır kazanamayan ve 45 puanı bulunan Reims 8'incilikte bulunuyor.

Fransa 1. Lig'inde 33. haftanın toplu sonuçları

Montpellier - Olympique Marsilya: 2-3

Lille - Valenciennes: 1-0

Evian - Bastia: 2-1

Ajaccio - Bordeaux: 1-1

Nice - Lorient: 1-2

Rennes - Monaco: 0-1

Sochaux - Toulouse: 2-0

Nantes - Guingamp: 1-0

Reims - Saint-Etienne: 2-2

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain: 1-0

Monaco-Nice

Lorient-Montpellier

Bastia-Ajaccio

Valenciennes-Nantes

Bordeaux-Guingamp

Reims-Sochaux

Olympique Marsilya-Lille

Gol Krallığı

Zlatan Ibrahimovic PSG 25 gol

Edinson Cavani PSG 15 gol

Vincent Aboubakar Lorient 14 gol

Alexandre Lacazette Lyon 14 gol

André-Pierre Gignac Marsilya 14 gol

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/fransa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın