Görüş Bildir
Haberler
Hüseyin Çelik, Havva Bir'den Özür Diledi

Hüseyin Çelik, Havva Bir'den Özür Diledi

adem kara
05.06.2014 - 16:56 Son Güncelleme: 05.06.2014 - 16:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Rize'nin İkizdere ilçesindeki Şimşirli köyünde HES protestosu sırasında jandarmanın müdahalesinde yaralanan Havva Bir'den özür diledi. Çelik, protestolara neden olan HES inşaatının durdurulduğunu açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bugünün Dünya Çevre Günü olduğunu hatırlatan Çelik, çevreye karşı hassasiyeti olan herkesi saygıyla karşıladığını belirtti. Çelik, 'Daha yaşanabilir, daha rahat nefes alınabilir bir çevrede yaşamanın insan olarak herkesin hakkımız olduğunu düşünüyorum. Yeşili, ormanı, ağacı, suyu ideolojik ve siyasi emelleri uğruna istismar ederek kullananları kınadığımı belirtmek istiyorum' dedi. 

Rize'de HES dolayısıyla yaşanan olaylara değinen Çelik, oradaki vatandaşların bunu protesto ettiği ve bazı vatandaşların dövüldüğü yönündeki haberlerin olduğunu ifade etti. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında bu konuya ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, 'Havva Bir'e geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Rahatsız olduysa bu uygulamadan dolayı ben kendisinden özür dilerim. Demokratik protesto hakkını kullanan herkes için ben bunu söylerim. 'Ben köyümün suyunun şarıl şarıl akmasını istiyorum'. Kendisi kaba kuvvete başvurmamış ama kendisi bununla mağdur edilmişse yapılanların hesabını sorarız. Şimşirli Köyü'ndeki HES durdurulmuştur. Onunla ilgili olarak da gereken yapılmıştır' şeklinde konuştu.

Sabah

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/0...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0