Görüş Bildir
Haberler
Hükümet Çocuk İstismarı Yasası Getiriyor

Hükümet Çocuk İstismarı Yasası Getiriyor

adem kara
29.04.2014 - 15:15

Hadım Uygulamasına ‘İnsani’ Ayar

Adalet Bakanlığı, ‘çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarla ilgili’ yasa hazırlığında. Taslak, çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlarında ceza oranlarında artırıma gidiyor, ‘kimyasal kastrasyon’a ise insani bakış açısıyla yaklaşılıyor.

Düzenleme henüz tasarı taslağı halinde, son şekli verilmedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın verdiği bilgiye göre, düzenlemede, pedofili için ‘hadım edilme’ yöntemi olan ‘kimyasal kastrasyonla’ ilgili kesin bir hüküm olmayacağı belirtiliyor. Bakanlık tasarısında, pedofilinin aynı zamanda bir hastalık olduğu düşüncesi ve hastalıktan hareketle insani yan gözardı edilmeyecek. Bir pedofilin hastalığı konusunda tedavi edilmek isteyebileceği bir kenarda tutuluyor. Taslak, son biçimi verildikten sonra Bakanlar Kurulu’na sevk edilecek. TBMM’ye gönderildikten sonra komisyon ve genel kurul süreçlerini izleyecek. Bu yasama yılı sonuna kadar çıkıp çıkmayacağı belli değil.

AKP Grup toplantısında gazetecilerin ‘kayıp çocuklarla ilgili sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, son günlerde artan çocuk kaçırılmalarıyla ilgili, “Bunlar çok üzücü hadiseler, hiç yaşamayı istemediğimiz hadiseler. Acilen tedbir almamız gerekiyor. Bakanlık olarak bizim üzerimize düşen sorumluluk aileleri bilinçlendirmek; çocukların, kendilerine yönelen bu tür şiddet olaylarında neler yapabileceklerini planlamak ve çocukları bu yönde eğitmek. Bunun için İçişleri ve Adalet bakanlıkları ile birlikte toplantılar yapacağız” dedi. 

Hülya Karabağlı | Ankara- ZETE

Kaynak: http://zete.com/hukumet-cocuk-istisma...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0