Görüş Bildir
Haberler
HSYK Kararnamesi 2014 Listesi

HSYK Kararnamesi 2014 Listesi

Fatih UZUN
06.03.2014 - 18:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hsyk Kararnamesi 2014 Listesi

Eski Genel Sekreter Muzaffer Bayram, Yargıtay Savcılığı’na; dört eski genel sekreter yardımcısı ise Ankara Hakimliği’ne atandı. Detaylar bekleniyor...

HSYK'nin 'Tektaş'ı

Onlarca müfettişin görevinin yasayla sona erdiği HSYK’de yeniden atanan başmüfettişler içinde 17 Aralık soruşturmasını yürüten Vedat Ali Tektaş ve Ömer Kara da yer aldı. Yeni yasa değişikliğinin ardından toplanan HSYK Genel Kurulu’nun, yasayla görevi sona eren başmüfettişlerden 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcılar hakkındaki iddiaları araştıran Vedat Ali Tektaş ve Ömer Kara’yı yeniden kurula atadığı ortaya çıktı. Başmüfettiş Tektaş, dosyadan el çektirilen üç Deniz Feneri savcısı hakkındaki soruşturmayı da yürütmüştü.

17 Aralık operasyonu üzerine hükümetin HSYK’ye ilişkin yaptığı yasa değişikliği ile kuruldaki tüm müfettiş ve tetkik hâkim ile diğer personelin görev süresi doluyordu. Yasanın yürürlüğe girmesiyle 134 müfettişin ve 42 tetkik hâkimin kurulla ilişiği kesildi. HSYK Genel Kurulu, pazartesi yaptığı toplantıda bu isimlerin yerine atanacak müfettiş ile tetkik hâkimlerin bir kısmını belirledi. Genel kurul, yasayla görevi sona eren 57 müfettiş ve başmüfettiş ile 18 tetkik hâkimi yeniden görevlendirdi, cemaate yakın isimleri ise tasfiye etti.

Tekrar atanan 57 müfettiş arasında iki isim dikkati çekti. Bunlar, 17 Aralık ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Muammer Akkaş hakkındaki incelemeyi yürüten başmüfettişler Vedat Ali Tektaş ve Ömer Kara oldu. HSYK 3. Dairesi’nin başlattığı inceleme kapsamında görevlendirilen Tektaş ve Kara, yeniden atama kararıyla birlikte savcılar hakkındaki iddiaları incelemeyi sürdürecek. İnceleme sonucunda Tektaş ve Kara hazırlayacağı raporu HSYK 3. Dairesi’ne sunacak. Bu rapora göre 3. Daire, üç savcı hakkında soruşturmaya gerek olup olmadığına karar verecek. Her iki durumda da karar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “olur”una sunulacak. Bakan Bozdağ’ın soruşturma izni vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Soruşturma izninin ardından savcılar hakkında meslekten atılmaya kadar varabilecek disiplin cezaları verilebilecek, ayrıca ceza soruşturması yapılabilecek.

Tektaş Deniz Feneri’nde de vardı

Kamuoyu, Vedat Ali Tektaş’ın ismini Deniz Feneri soruşturması sırasında duydu. Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında evrakta sahtecilik iddiasıyla HSYK’nin başlattığı incelemeyi başmüfettiş Tektaş yapmıştı. Tektaş, üç savcının soruşturmadan el çektirilip yargılanmasına neden olan raporu hazırlamıştı. Ancak üç savcı, Yargıtay’da beraat edip aklanmıştı.

Gül'den özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına onay

Cumhurbaşkanı Gül, Terörle Mücadele Kanunu uyarınca kurulan ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasını öngören kanunu onayladı. Gül, 6526 sayılı 'Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi

  • haberaktuel.com
Kaynak: http://www.haberaktuel.com/hsyk-karar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0