Görüş Bildir
Haberler
Hrant Dink Soruşturmasında Yeni Gelişme

Hrant Dink Soruşturmasında Yeni Gelişme

adem kara
08.12.2014 - 15:30

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ı ifadeye çağırdı.

Hrant Dink suikastına ilişkin olarak, 'kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına' yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade alma işlemleri devam ediyor.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, bugün 'Şüpheli' sıfatıyla polis memuru Bahadır Tekin'in ifadesini aldı. Tekin'in, ifadesinde, kendisine yönelik suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Bahadır Tekin, Adalet Bakanlığı'nın, Eylül ayında eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güner ile birlikte soruşturulmasına izin verdiği 9 kamu görevlisinden biri.

ESKİ TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜ REŞAT ALTAY İFADEYE ÇAĞRILDI

Savcı Doğan'ın, Dink'e yönelik suikastın işlendiği dönemde Trabzon Emniyet Müdürü olarak görev yapan Reşat Altay'ı da ifadeye çağırdığı öğrenildi. Altay'ın, gelecek hafta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek ifade vereceği öğrenildi.

Savcı Yusuf Hakkı Doğan'ın ayrıca, suikast davasının beraat eden sanığı Erhan Tuncel ile suikast davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal'i de “Bilgisine başvurulmak üzere' ifadeye çağırdığı belirtildi.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/hrant-dink-dava...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0