Görüş Bildir
Haberler
Hrant Dink Cinayetinde İki Polise Tutuklama

Hrant Dink Cinayetinde İki Polise Tutuklama

Deniz Gök
13.01.2015 - 18:24 Son Güncelleme: 13.01.2015 - 22:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmaline dair soruşturmada polis memuru Muhittin Zenit ve Emniyet Amiri Özkan Mumcu tutuklandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde, kamu görevlilerinin ihmaline dair soruşturmada polis memuru Muhittin Zenit ve Emniyet Amiri Özkan Mumcu tutuklandı.

Soruşturmanın geçmişi

Dink cinayeti soruşturması kapsamında Emniyet Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit 26 Aralık’ta şüpheli sıfatıyla İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli Savcı Gökalp Kökçü’ye ifade vermişti.

Şüpheliler, “ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Mahkeme, Mumcu ve Zenit'i, “yurtdışına çıkış yasağı” koyarak serbest bırakmıştı.

Ancak soruşturma savcısı bu karara itiraz ederek, şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Talebi değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimi Fevzi Keleş, cinayette ihmalleri olduğu gerekçesiyle iki şüpheli hakkında da pazartesi günü yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

‘Zenit, Tuncel’le görüştü’

Hakim Keleş’in, Muhittin Zenit’in cinayet davasının sanıklarından Erhan Tuncel’le telefon görüşmeleri olduğu belirtilen kararında, Zenit’in cinayetten haberi olduğu ifade edildi.

Ayrıca şüphelilerin İstanbul ve Ankara’ya gönderdikleri istihbarat raporlarında farklı ifadeler kullandığı, İstanbul’a gönderilen raporda 'ses getirici bir eylemden” bahsettiği, Ankara’ya gönderilen raporda ise “Hrant Dink’in öldürüleceği” bilgisi olduğu ancak şüphelilerin cinayeti önlemeye çalışmadığı kaydedildi. 

  • DHA ve Al Jazeera
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0