Her Derde Deva Zerdeçalın Kullanıldığı 13 Alan
Her Derde Deva Zerdeçalın Kullanıldığı 13 Alan
Hindistan'da 'Baharatların Kraliçesi' olarak anılan zerdeçal, zayıflamadan cilt maskelerine, kanser tedavisinden saçların rengini açmaya kadar birçok yerde kullanılıyor.
Ayrıca Hindistan'da olan geleneksel törenlerde zerdeçal, ana maddelerden biri.
Adeta mucize olan zerdeçal, tropik bir bitki olan Curcuma Longa'nın kökü.
İşte bu mucizevi bitkinin kullanıldığı 13 alan:
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Baharat olarak kullanılır: Hint safranı olarak da bilinen ve körinin ana maddesi olan zerdeçal, çoğu Hint yemeğinde kullanılan ana baharat.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Yemeklere renk verir: Baharat olarak kullanılmasının yanı sıra, verdiği renkle yemekleri görsel bir şölene çevirir. Özellikle pilavın rengini değiştirmek için kullanılıyor.
3. Metabolizmayı harekete geçirir (dolaylı da olsa zayıflatır): Zerdeçalın metabolizmayı hızlandırma etkisi var. İçerisinde bulundurduğu "curcumin" maddesi yağ yakımına da yardımcı oluyor.
4. Cilt maskelerinde kullanılır: Antiseptik özelliği sayesinde cildi temizler ve canlandırır. Yalnız verdiği renk biraz kalıcı ondan dolayı yüzünüzden iyi arındırmalısınız.
5. Saç rengini açar: Suda kaynattığınız zerdeçal köklerini, saçınıza uyguladığınızda papatya suyu gibi renginin açıldığını görebilirsiniz. Ancak fazla uyguladığınız zaman komik bir sonuç alabilirsiniz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Cildinizin rengini açar: Aslında sarı rengini cildinize verir. Renginizin açılması ise çok gerçekçi değil. Aslında olan olay yüzünüzdeki tüylerin rengini açması.
7. Sivilceleri tedavi eden maskelerde kullanılır: Doğal antiseptik ve anti-inflamatuar içeren zerdeçal, iltihapları da iyileştirme özelliği sayesinde sivilce tedavisi için yapılan maskelerde kullanılıyor.
8. Kanser tedavisinde kullanılır: Zerdeçal kansere karşı etkili maddelerden. Kanser gelişimini ve yayılmasını, hatta oluşmasını engellediğine dair bazı araştırmalar var.
9. Sindirimi kolaylaştırır: Zerdeçal, Curcumin maddesini içeriyor. Bu madde, safra kesesindeki safra üretimini arttırarak sindirimi rahatlatıyor.
10. Dişleri beyazlatır: Dişleri de beyazlatan zerdeçal aynı zamanda antiseptik ve antibiyotik özelliğiyle diş ağrısı, diş eti iltihabı ve hassas dişler gibi rahatsızlıklara da iyi geliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
11. Bağışıklık sistemini güçlendirir: Antienflumatuar (iltihap azaltıcı) özelliği, o kadar güçlü ki birçok iltihap önleyici ilaçla aynı derecede etkisi var. Bundan dolayı, vücudun yabancı maddelerle savaşma ve iyileşme sürecinde büyük oranda destek oluyor..
12. Alzheimer hastalığının tedavi sürecinde yardımcı olur: Sinir kök hücrelerinin her tür beyin hücresine dönüşme özelliği var. Yapılan araştırmalar da hasar gören hücrelerin iyileşme sürecinde zerdeçalın büyük bir rolü olabileceğini söylüyor.
13. Boya malzemesi olarak kullanılır: Hindistan'da birçok alanda kullanılan zerdeçal, baharat olarak kullanılmadan önce rengi sayesinde meşhur olmuş.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Onkolojinin en önemli gelişmesinin son günlere gerçekleşen kinas adlı enzimin baskılayıcıları ile ilgili olduğu görüldü.Kinas adlı protein yapıdaki bu enziml... Devamını Gör
Kurkumin kısaca kinas enzimlerini baskılar.Böylelikle hücre dışından hücre çekirdeğine hücrenin fazla çoğalması şeklindeki komutlar gelmez ve hücre kansere y... Devamını Gör
#4 maske görseline keşke Zerdeçal Törenini koymasaydınız iyiydi :D