Görüş Bildir
Haberler
Her bahar yeniden gençleşmek mümkün

Her bahar yeniden gençleşmek mümkün

Necati Arslan
13.05.2014 - 20:49 Son Güncelleme: 13.05.2014 - 21:53

Her bahar yeniden gençleşmek mümkün

Baharda doğanın uyanışına paralel olarak metabolizmamız da harekete geçiyor. Vücudumuzu ve cildimizi yenilemenin, yaza hazırlanmanın en uygun zamanı; içinde bulunduğumuz bahar ayları. Dermatolojik uygulamalarla, cildinize en uygun yöntemlerle A'dan Z'ye yenilenmek mümkün. Liv Hospital Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gonca Gökdemir cildi yenilemenin yollarını anlattı... 

CİLT LEKELERİNE ELVEDA ! 

Leke tedavisinde önemli olan, renk değişikliğine neden olan hücrelerin ciltteki derinliğidir. Cildin üst kısımlarında oluşan lekeler daha koyu renktedir, tedavileri daha kolaydır. Derin lekeler daha açık renktedir ve tedavileri daha zordur. Leke tedavilerinde kimyasal soyma işlemleri, enzimatik peeling işlemleri, roller tedavisi ve fraksiyonel lazer tedavileri uygulanabilir. Ancak bu tedaviler cildi güneşe karşı daha hassas duruma getirebilir. Güneş, lekelenmenin en önemli nedenleri arasındadır. Öncelikle etkili ve güvenilir bir güneş koruyucu ürünü kullanmak tedavinin en önemli aşamasıdır. Güneş koruyucu ürünler hem lekenin koyulaşmasını engeller hem de yeni leke oluşumunu önlemeye yardımcı olur. C vitamini, fitik asit, kojik asit, arbutin vb. maddeleri içeren renk açıcı ürünlerden oluşan özel krem ler leke tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar verir. 

MEZOTERAPİ RENK AÇIYOR 

Tedavinin üçüncü aşamasında dermatoloji uzmanı tarafından yapılan işlemler uygulanmaya başlanmalıdır. Bu tedaviler içinde peeling ve lazer işlemleri en etkili olanlardır. Bu işlemlerle birlikte PRP ve mezoterapi yöntemleri de uygulanabilir. 

AKNELERDEN KURTULUN 

Akne, derideki yağ bezlerindeki yağ üretiminin artması ve iltihaplanması sonucu ortaya çıkar. Erişkin yaşlarda ciltle uyumlu olmayan kozmetik maddelerin kullanılması, bazı ilaçlar ve hormonal hastalıklar akne oluşumuna neden olabilir. Akne tedavisinde etkili olan ve ağızdan alınan bazı antibiyotikler ve A vitamini ilaçları güneşe karşı hassasiyeti artırır. Ayrıca bu ilaçlar cildin kurumasına neden olur. Bu durumu önlemek için önerilen kremlerin yaz aylarında kullanılması konforlu değildir. Çünkü yaz aylarında terleme ile bu kremlerin etkisi kısa zamanda geçer. Özellikle bahar aylarında aktif aknelerin mutlaka tedavi edilmesi gerekir. 

TEDAVİ EDİLMEZSE İZLER OLUŞUR 

Sivilce, tedavi edilmezse bazı ciltlerde izlere neden olur. Bu izler kişilerin görünümlerini önemli ölçüde etkiler. Akne izlerinin tedavisinde en önemli nokta doğru dermatolojik muayenedir. Dikkatli bir muayene ile akne izlerinin değerlendirilmesi yapılmalı ve tedavi stratejisi buna göre belirlenmelidir. Akne izleri tedavisinde en sık kullandığımız yöntemler kimyasal soyma, fraksiyonel lazer uygulamaları, PRP, dermaroller uygulaması, dolgu injeksiyonları ve fraksiyonel radyofrekans sistemidir.

Kaynak: http://www.sag-lik.net/cilt-sagligi-v...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın