Görüş Bildir
Haberler
HDP Milletvekilleri Cudi Dağı'nda

HDP Milletvekilleri Cudi Dağı'nda

Fotoğraf: Twitter / @FerhatEncu 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'ın Cudi dağında askerlerle PKK arasında çatışma yaşandığı bilgisi üzerine HDP milletvekilleri bu sabah, beraberlerindeki çok sayıda kişiyle birlikte operasyonları durdurmak ve 'canlı kalkan' olmak için bölgeye gitti.

Habertürk'ten Melih Yiğit'in verdiği bilgiye göre, askerin engellemesine rağmen yürüyüşlerine devam eden HDP'li vekilller Cudi Dağı'nda bulunan PKK mezarlığına ulaştılar. 

https://twitter.com/HemmedAliAslan/status/645915630550544384

Cudi dağı'na ulaşan canlı kalkanlar adına açıklama yapan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik; 

'Savaşı durdurmak için ve barışı hızlı bir şekilde devreye sokmak için olabilecek katliamın önünü kesmek için buradayız. Yarım saat önceye kadar obüs bombaların sesi buraya kadar geliyordu. Yaklaşık 500-600 insan buradayız. Bu gece buradayız. Buraya yönelik bir yönelim olursa onunda önüne geçmeye çalışacağız. Şu an burayı terk etme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Durabildiğimiz ve sonuna kadar burada kalacağız' dedi. 

Bölgedeki Kasrik ve Uludere yerleşimlerinden de canlı kalkan olmak için yola çıkan vatandaşların geçişinin güvenlik güçlerince engellendiği bildirildi.

https://twitter.com/HemmedAliAslan/status/646011568673681408

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise, 'Orada ne işleri var? Bunun demokratik mücadele kapsamında karşılığı var mı?' diyerek kendilerini eleştiren Başbakan Davutoğlu'na Twitter'dan seslenerek 'Buraya pikniğe değil, bayram arefesinde Türk-Kürt anneler ağlamasın diye bedenimizi siper etmeye geldik' dedi.

Kaynak: Habertürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0