Görüş Bildir
Haberler
Hayat Bayram Olacak: Bu Sağlıklı 20 Yiyecek Sayesinde Artık Daha Mutlu Bir Yaşam Süreceksiniz

Hayat Bayram Olacak: Bu Sağlıklı 20 Yiyecek Sayesinde Artık Daha Mutlu Bir Yaşam Süreceksiniz

Tatlılar, tuzlular amanın daha neler neler... En sağlıklı yiyecekler hangileri hiç merak ettiniz mi? Tamam şimdi arkanıza yaslanın, derin bir nefes alın ve kendinizi sağlığın tam ortasına bırakın.

Hazırsak başlayalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Muz

20. Muz

Günde 1 adet muz yemeniz kalbi koruyan potasyumlar için birebir.

19. Kivi

19. Kivi

C vitamini ve E vitamini sağlayan, antioksidanlardan koruyan kivi vücudunuzun en büyük dostlarından biri.

18. Mandalina

18. Mandalina

1 küçük boy mandalina, hastalıklara karşı vücudu korumakla kalmıyor, aynı zamanda da kilonuzu dengede tutmanıza yardımcı oluyor.

17. Tatlı patates

17. Tatlı patates

Normal patatesten daha şekerli olan tatlı patates, görme yeteneğinizi geliştirir ve üreme için oldukça faydalıdır. B vitamini, faydalı lifler ve potasyum açısından da yararlı olan tatlı patates, metabolizmayı ve bağışıklık sistemini düzenler.

16. Kinoa

16. Kinoa

1 kap pişirilmiş kinoa, amino asitler açısından oldukça zengindir. Hatta sadece 1 kap kinoa 9 amino asitin tamamını barındırır. 

Hatta daha neler neler, E vitamini, çinko, folik asit ve fosfor açısından da çok ama çok zengindir. İltihap sökücü olduğunu ve kalp dostu olduğunu da söyleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Chia Çekirdeği

15. Chia Çekirdeği

28 gram Chia çekirdeği, küçük dursa da çok ama çooook faydalı. 2 yemek kaşığı chia çekirdeğinde, 11 gram lif, 3 günlük kalsiyum ihtiyacınızın tamamı ve 5 gram omega-3 bulunmakta.

14. Hindistan Cevizi

14. Hindistan Cevizi

Diyet yapanların bir numaralı arkadaşı diyebiliriz. Neden mi? Çünkü Hindistan cevizinin yağ yakıcı bir özelliği bulunmakta. Bir de kalbimizin en iyi dostlarından biri.

13. Kefir

13. Kefir

Kefirin bize sağladığı en büyük yararı merak ediyorsanız, bağışıklık sistemimizin en iyi dostu olduğunu söyleyebiliriz.

12. Karnabahar

12. Karnabahar

Bir kap doğranmış olan çiğ karnabahar, kanserle mücadele için inanılmaz bir besin. Vücudun doğal toksinlerinden arınmasını sağlarken, stresiniz de hayli azalır.

11. Mercimek

11. Mercimek

Protein açısından çokça zengin olan mercimek, kalp hastalıklarıyla mücadele için enfes bir besin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yumurta

10. Yumurta

Temel vitaminlerin ve minerallerin tamamını 1 yumurtada bulabilirsiniz. Az yağlı ve düşük kalorili olan yumurta, sinir sistemi ve hücre sistemi için oldukça faydalıdır.

9. Yoğurt

9. Yoğurt

Bir kap yoğurt, kalsiyum, potasyum ve protein açısından çok önemlidir. Bağışıklığı destekleyen yoğurt aynı zamanda faydalı bakterileri düzenler. A, K, E ve D vitaminlerini barındırır.

8. Tarçın

8. Tarçın

Bir yemek kaşığı tarçın, beyin ve bağırsak sağlığı için çok faydalıdır. Tarçın kabuğunun altında bulunan yağ, antimikrobiyal, iltihap azaltıcı özellik taşıyor.

7. Sardalya

7. Sardalya

Beynin en büyük dostu olan sardalya, omega-3 açısından da çokça zengindir. Kan akışını da hızlandırır, kalp ritmini düzenlemede yardımcı olur. Kalsiyum kaynağıdır.

6. Bal kabağı

6. Bal kabağı

Pişmiş olan bir kap bal kabağı, göz sağlığında ve hücre gelişiminde çok faydalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Soğan

5. Soğan

Manganez, C, B6, potasyum ve lifler açısından çok ama çok faydalıdır. Kalp sağlığını düzene sokan soğan, alerji semptomlarını düzenler ve iltihapla mücadelede birebirdir.

4. Tavuk

4. Tavuk

Protein ve B vitamini deposu olan tavuk, özellikle kadınlarda koroner kalp rahatsızlığı riskini azaltır.

3. Yulaf ezmesi

3. Yulaf ezmesi

Çeyrek kap yulaf ezmesi, Beta-glucan lifleri açısından zengindir. Bağışıklığı düzenler ve kolesterolü düşürür. Kan şekerini dengeler ve kalbi korur.

2. Ceviz

2. Ceviz

Yarım kap ceviz, kilo kontrolünde faydalı olmasının yanı sıra kalp sağlığı için de önemlidir. Beyni korumaya yardımcı olan ceviz, kanserle mücadele için önemlidir.

1. Badem

1. Badem

Günde yiyeceğiniz 5 adet badem, kolesterol seviyesini dengeler. Bağırsak düzenlemeye yardımcı olur ve E vitamini açısından da çok zengindir. 

Minnak bir ipucu: Yaşlanmayı da geciktiriyor diyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
38
7
7
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Armağan Gündüz

soğan olmuş 5 lira adam kinoa diyor, chia çekirdeği diyor tatlı patates diyor. cevizin kilosu 90-100 lira bademinki de neredeyse o kadar.

Oğuzhan Batıbay

İçerik güzel. maşallah vücudumuza faydaları çok. ama küçük bir hesap yapmaya başladık mı bu defa de mental sağlığımızı kaybediyoruz. Ben 4 kişilik bir çekird... Devamını Gör

Deniz Danz

Tatlı mı patates? Hindistan mı cevizi?? oooolduuuu size iyi günlerrr (mikrosta satılan tatlı pattislerin içi beyaz yer elması gibi bişiy. Bu turuncu pattis... Devamını Gör