Görüş Bildir
Haberler
Havaalanında Parmak İziyle Geçiş Dönemi Geliyor

Havaalanında Parmak İziyle Geçiş Dönemi Geliyor

adem kara
03.06.2014 - 16:24 Son Güncelleme: 03.06.2014 - 16:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

TAV Grubu, havaalanlarında geçişleri hızlandıracak ‘parmak izi okutma’ sistemine geçileceğini duyurdu. Dış kapılardaki X-ray cihazları da hızlı geçiş için kaldırılacak.

TAV Grubu Üst Yöneticisi Sani Şener, havalimanlarının kontrol noktalarındaki yoğunluğu azaltacak iki yeniliği açıkladı.

‘Smartgate’ veya ‘i-gate’ olarak bilinen parmak izi kontrollü geçiş sistemi sayesinde havalimanlarındaki kuyrukların azaltılması planlanıyor. Sani Şener, sistemin işleyişini şöyle anlattı:

“Önce pasaportunuzu göstereceksiniz, kapı açılacak, sonra içeriye girip parmak izi basarak geçeceksiniz. Pasaport alınırken parmak izi alındığı için o parmak izleri orada olacak.”

İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili izin çıktığını belirten Şener, parmak iziyle geçişlerin hem girişte hem çıkışta olacağını ve yalnızca Türk vatandaşları için geçerli olacağını kaydetti.

Dış kapılardaki x-rayler kaldırılıyor

Havaalanlarına ilk girişlerdeki x-ray cihazlarının da kaldırılması konusunda izinlerin çıktığını söyleyen Şener, çok yakında deneme çalışmalarının başlayacağını ve uygulamanın hayata geçeceğini aktardı.

Havalimanlarında iki defa x-ray kontrolünden geçildiği için kuyrukların uzadığına dikkat çeken Şener, “Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu'nda karar alındı. İzmir ve Ankara'da başlıyoruz. En dış kapıda x-ray cihazları olmayacak. Daha sonra da İstanbul'da uygulamaya geçecek” dedi.

İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarını işleten TAV Grubu, Türkiye'de beş, yurt dışında da 9 havalimanı işletmesine sahip.

Kaynak: AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/hav...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0