Görüş Bildir
Haberler
Harun Erdenay'dan TBF Başkanlığı ve Langford Açıklaması

Harun Erdenay'dan TBF Başkanlığı ve Langford Açıklaması

Fatih
06.06.2014 - 21:49

Harun Erdenay'dan TBF Başkanlığı ve Langford Açıklaması

Türk basketbolunun önemli isimlerden Milli Takım Genel Menajeri Harun Erdenay, federasyon başkanı olacağı iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Türk basketbolunun önemli isimlerden Milli Takım Genel Menajeri Harun Erdenay, federasyon başkanı olacağı iddiaları için ‘Basketbolumuza en zirve yerde hizmet vermek isterim, ’TBF Başkanı olmak istiyorum’’ dedi. Basket Dergisi'ne konuşan Erdenay, milli takım için ismi geçen Langford’la ilgili de ”Çalışmalarımız devam ediyor. Langford tarzı bir isime ihtiyacımız var” dedi.

Enes’in Milli takım hakkında olumsuz sözleri vardı. Bu yaz Milli Takım’da kullanmayı düşünüyor musunuz ?

  • Ergin Ataman Enes’i Milli Takım’da görmek istiyor. Menajeri ile iletişime geçtik. Utah’tan izin alabilirse, kadromuzda görmek istiyoruz.

Koçluk için Obradovic ve Ergin Ataman ile görüştüğünüzü söylediniz. Neden Ataman’ı tercih ettiniz?

  • Açıkcası ilk tercihimiz Obradovic idi. Ancak bize aynı anda iki takım çalıştırmak istemediğini söyledi, biz de yurtdışında ve yurt içinde çok büyük başarıları olan Ergin Ataman’a yöneldik.

Türkiye Ligi’nde en beğendiğiniz 5 oyuncu kimler ?

-Kerem Tunçeri-Ender Arslan-Ömer Onan-Kerem Gönlüm-Oğuz Savaş

Kulüpler bazında başarılar yakalasak da, Milli takım olarak ciddi başarılar bulamııyoruz. Sizce neden?

  • Galatasaray Liv Hospital ve Anadolu Efes Avrupa Ligi’nde Top 8 görmeyi başardılar. Obradovic kendini kanıtlamış bir koç. Bu seneki başarısızlık durumunu daha ilk yılı olmasına bağlıyorum. Oyuncuların performansı cidden çok düştü, özellikle Bogdanovic ve Preldzic. Galatasaray bu sene çok büyük iş başardı. Bu kadar sakatlıklara rağmen TOP 8 gördüler. Sakatlıklar biraz daha az etkileseydi Final 4 için favori olabilirlerdi.

Devşirme oyuncuya bakış açınız nedir?

  • Türkiye olarak en son oyuncu devşiren ülkeler arasındayız. Zaten şu an 1 tane devşirme oyuncumuz var, Preldzic. Belki eklenebilir. Diğer ülkeler bunlarla başarı yakalıyor, bizim de başarı için yapmamız gereken bir şey olabilir. Benim oynadığım zaman pek devşirme oyuncu olmazdı. Uzun oyuncuya çok fazla ihtiyacımız olmasına rağmen, yeltenmedik. Artık Avrupa’daki her ülke yapmaya başladı. Biz de başarımız için ihtiyacımız olan bölgelere bu tip eklemeler yapmak zorundayız.

Keith Langford ismi geçiyor devşirme oyuncu için?

  • Çalışmalarımız devam ediyor. Langford tarzı bir isime ihtiyacımız var, eğer bir oyuncu devşirebilirsek, koçumuz Ataman Preldzic ve yeni oyuncu arası bir seçim yapar.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/tbl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?