Görüş Bildir
Haberler
Hangi Mitolojik Yunan Tanrısısın?

etiket Hangi Mitolojik Yunan Tanrısısın?

Osman Avcı
09.07.2014 - 13:52 Son Güncelleme: 29.01.2023 - 11:04

Zeus musun, Poseidon mu, yoksa Afrodit mi?.. Bu test bunun cevabını veriyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle bir ağaç seç!

2. Peki ya hangi hayvan?

3. Dünyaya hangi felaketi salarsın?

4. Şu anda hangisinde daha çok bulunmak istersin?

5. Peki ya, hangi gezegen?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elinde bir güç olsa, ki var, neyi değiştirirdin? Yani dünya, nasıl bir yer haline gelirdi?

7. Alternatif bir Yunan tanrısı seç!

8. En çok hangi süper güce sahip olmak isterdin?

9. Son soru: Aldatır mısın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Tanrıların Tanrısı: Zeus"

"Tanrıların Tanrısı: Zeus"

Senden büyük: YOK! En büyüğü, en güçlüsü, en azametlisi sensin hiç şüphesiz. Bütün tabelalar seni gösterir ve dahi bütün yollar sana çıkar. Tanrı gibi tanrısın yani. Objektifsin ve tam bir dengeleyici unsursun. Bunu bozan baban olsa tanımazsın, ki zaten tanıyorsun o adı batasıca Kronos'u. Çoğu kişi ise seni sevmez, adaletsiz bulur. Yorumlamamızsa şu: Aklı ermez onların!

"Tanrıların Hürrem'i: Hera"

"Tanrıların Hürrem'i: Hera"

Çekiciliğin sözlükteki karşılığısın. Sana karşı koyabilecek bir ademoğlu yok bu evrende, ki Tanrı da yok. Tek bir hareketinle, tek bir söz ya da bakışınla 3. Tanrılar savaşını başlatabilirsin kuşkusuz. Dişiliğinin doruk noktasındasın ve bunun farkındasın; nasıl kullanacağını çok ama çok iyi biliyorsun. Ayrıca illüminatinin başkanı da olma ihtimalin yüksek. O muazzam planların ve ayak oyunlarından kaçabilecek de kimse yok, ey Olympos'un Hürrem'i :)

"Bilgeliğin Tanrıçası: Athena"

"Bilgeliğin Tanrıçası: Athena"

Fevkaledenin fevkinde bir zekan var ki, dosta (Akalar) güven; düşmana (Truva) korku salar. Bu zekanın türüyse pek bi' pratik olanından. İşler en sıkıştığı zamanda, o çok çalışan kafandan pırıltılı fikirler çıkar, çıkmasıyla merhem olur en büyük yaralara. Analitiksin yani. Güzel olmaksa senin için hiç mühim değil. Kendini geliştirmeye bakıyor, Pegasus'a binip, 'çocuk da yaparım, kariyer de' diyorsun hunharca :)

"Denizler Tanrısı: Poseidon "

"Denizler Tanrısı: Poseidon "

Üç dişli yaban, korsanların yüreğine korku salan adaletin ve yüksek egonla okyanusların, denizlerin, göllerin, akarsuların, derelerin tanrısısın sen! (Çay suyunun ya damacanın bile içinden çıkabilirsin, hiç belli olmaz :) Ama en çok da Boğaz'ın tanrısısın. O kadar bizdensin ki, birisi seni Kartal-Bostancı sahiline çağırsa, üşenmez gelirsin. Denizden de baban bile çıksa yersin ayrıca! Çünkü deniz temizdir, temiz; sen gibi, senin gibi, ey Foseydon :)

"Tanrıların Sanat Güneşi: Apollon"

"Tanrıların Sanat Güneşi: Apollon"

Karizmanın vücut bulmuş halisin, çok net! Sen konuştuğun zaman, herkes oturduğu yere çivilenir, kıpırdayamaz ve ağzını açıp seni dinler. Çekicisin çünkü, etrafına çekicicilik bombaları salarsın mütemadiyen. Sanata karşı da meraklısın ve kabiliyetlisin de. Zaten güzel olan her şey senin alanındadır. Ayrıca felsefede aklı temsil ettiğini söyleyelim de eksik kalmasın, ey en Anadolulu Tanrı!

"Yeraltı Tanrısı: Hades"

"Yeraltı Tanrısı: Hades"

Genel kanının aksine sen kötülüğün değil, gerçekçiliğin tanrısısın. 'Gerçekler acıdır, zoruna mı gitti bebek?' diyebildiğin için adın çıkmış dokuza inmez sekize. Zarar yok, sen kendini biliyorsun, sınırlarını da. Hem herkesin seni sevmesine gerek de yok, bilen biliyor, seven seviyor. İnanmayanlar Persephone'ye sorabilir ;) Hem kim demiş sen böyle olmayı istedin diye. Bazıları cennete, bazılarıysa ceheneme doğar, hayat böyle!

"Savaş Tanrısı: Ares"

"Savaş Tanrısı: Ares"

Sen Olympos'un Polat Alemdar'ısın. Raconu bilir, yetimi-yoksulu gözetir, kavgaya da kafayla dalarsın. Savaşmak, kavga etmek, hır-gür çıkarmak için yaratılmışsın bir nevi: Varlığının gereklerini eksiksiz yerine getiyorsun yani. 12 tanrının yanına da 'Dinleyin ulan develer!' raconuyla dalıyor, tüm tanrı takımını ise haraca bağlıyorsun. Hermes'e ise 'vodkamla eriği çalıştır ülen' diyebiliyorsun. Sıkıysa yapmasın, topuğu delinir vallahi! Helallsin abi :)

"Tanrıçaların En Güzeli: Afrodit"

"Tanrıçaların En Güzeli: Afrodit"

Ahh ahh, senin kadar edalısı, işvelisi ve tabii ki güzeli gelmedi bu kainata. Sana güzel demek haksızlık ayrıca. O an 'güzel' kavramı, kavramlıktan istifa edip İşkur'a başvurup işsizlik maaşı alır, o derece! Hayır, asla abartmıyoruz. Güzelliğin dillere destan, tüm acem ülkesi feda olunur yani! Tapılacak güzelliktesin vesselam. Sarı saçlarını bağlasak deli gönüllere, ÇÖZÜLEMEZ (hiç şüphesiz)! Şair edersin sen en odundan odun adamı kısaca!

"Eğlence ve Şarabın Tanrısı: Dionysos"

"Eğlence ve Şarabın Tanrısı: Dionysos"

Sen bu dünyaya eğlenmeye, eğlendirmeye gelmişsin. Eğlencesiz bir anın, bir dakikan yok! Buna bir anlam da yüklemiyorsun, ki yüklemeye de gerek: Eğlence eğlencedir. Senin yanında olmak, seninle takılmak, en eğlenceli şeyden daha eğlenceli. Kırmızı şarap kadar kıpır kıpır, beyaz şarap kadarsa durusun ayrıca. Eee dedik ya, sen eğlencenin ve şarabın tanrısısın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1258
597
494
154
98
88
63