Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Hangi Besin Takviyelerinin Sağlığınız İçin İyi Olduğunu Biliyor musunuz?

Hangi Besin Takviyelerinin Sağlığınız İçin İyi Olduğunu Biliyor musunuz?

Ümran Sanğu
18.05.2023 - 12:24

Genellikle yoğun ve tempolu giden süreçler için besin takviyeleri kurtarıcı olarak görülmektedir. Besin takviyeleri sağlığımızı da desteklemeye fayda sağlamaktadır. Bağışıklık fonksiyonunu yükseltir, enerji seviyesini arttırır ve sağlığın korunmasına yardımcı olur. Takviye seçiminde sağlığımız için en güvenilir olanı seçmeye dikkat etmeliyiz. Peki hangi takviyeler sağlığımız için en yararlıdır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Protein Takviyeleri

1. Protein Takviyeleri

Protein takviyeleri, sağlık ve enerjiyi desteklemesi açısından çok önemli bir besin kaynağıdır. Kas büyümesi ve gelişimini direnç eğitimi ile birleştiği zaman kas protein sentezini destekler. Aynı zaman da protein doyurucu özellik taşımaktadır. Yeme isteğini arttırarak ve tok hissi yaratarak diyet için kolaylık oluşturur. Peynir altı suyu, kazein ve bitki bazlı tozlar yaygın protein takviyesi seçenekleridir. Besin takviyesi gereksiniminiz için kaliteli bir protein takviyesi seçmek önemlidir.

2. Omega-3 Takviyesi

2. Omega-3 Takviyesi

Omega-3 takviyeleri vücudumuzun yağ asitlerini kendi başına üretemediği için önemlidir. Kanı azaltmaya yardımcı olma etkisi ile kalp sağlığına iyi gelmektedir. Anti-inflamatuar özelliklere sahip olması ile vücutta ki kronik iltihabı hafifletmeye yardımcı olur. DHA'yı tüketerek iyi göz sağlığına ve yaşa bağlı göz sorunlarının korunmasına yardımcı olur. Omega-3 takviyeleri balık yağı, alg yağı ve morina karaciğeri yağı kapsülleri olmak üzere mevcuttur.

3. D Vitamini Takviyesi

3. D Vitamini Takviyesi

D vitamini kemiklerin güçlenmesi ve sağlıklı kalabilmesi için önemlidir. Bağışıklık sistemini düzenlemek, iltihabı azaltmak ve kas işleyişini dengelemek için kullanılmaktadır. Birincil kaynağı güneş ışınıdır. Yağlı balık, yumurta sarısı ve mantar gibi besin yoluyla D vitamini alınabilir. Gelişmiş kemik sağlığı, diyabet, osteoporoz gibi bazı hastalıkların riskini azaltır. D vitamini dozu yaşa, sağlık durumuna ve günlük güneş alımına bağlı olarak değişmektedir.

4. Probiyotik Takviyesi

4. Probiyotik Takviyesi

Probiyotikler yararlı bakteriler olarak tanımlanabilir. Doğal kaynaklar ve takviyeler aracılığıyla tüketilince sağlığa fayda sağlamaktadır. Uygun sindirimi ve besin emilimini destekleyerek bağırsağı sağlıklı hale getirir. Bağışıklık sistemi için sağlıklı bir mikrobiyota gereklidir ve probiyotikler sayesinde sağlıklı hale gelebilir. İshal ve hassas bağırsak sendromu gibi sindirim bozukluklar için denge sağlama görevini üstlenir. Şaşirtıcı olsa da bağırsak ve beyin arasında ki bağlantıyı etkileyerek ruh sağlığı için faydalar sağlar. Akne ve egzama gibi cilt hastalıklarına da etkisi olduğu söylenebilir.

5. Antioksidan Takviyeleri

5. Antioksidan Takviyeleri

Bu takviyeler, vücuttaki sağlık sorunlarına yol açan radikalleri engeller ve oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur. C,E,A vitaminleri ve selenyum gibi çok çeşitli bileşikler yer alır. Hücre hasarını ve iltihaplanmayı azaltarak kronik rahatsızlıkları engeller. Stresi azaltarak yaşlanma süresini uzatırlar. Gözleri hasarlardan korur ve göz sağlığını dengeleme rolünü üstlenirler. Bunların yanı sıra diğer besin takviyeleri gibi bağışıklık sistemini destekler, hastalıktan korurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bitkisel Takviyeler

6. Bitkisel Takviyeler

Bitkilerden elde edilerek üretilir. Yapraklar, kökler ve gövdeler gibi bitki parçalarının özlerini, tozlarını ve formlarını içerir. Kalp sağlığını dengelemek, bilişsel işlevi geliştirmek, enflamasyonu azaltmak ve bağışıklık sistemini desteklemek için bitkisel takviyeler kullanılır. Popüler bitkisel takviyeler şunlardır:

Ekinezya: Bağışıklık arttırır.

Zerdeçal: İltihaba karşı fayda sağlar.

Sarımsak: Sağlık yararları vardır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir ↓

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın