Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte Vücut Nasıl Değişir?

Hamilelikte Vücut Nasıl Değişir?

Kadınon.com
28.10.2014 - 21:34 Son Güncelleme: 28.10.2014 - 21:42

Hamilelikte Vücut Nasıl Değişir?

Sağlıklı geçen bir hamilelikte, anne bazı değişimler yaşar. Aşırıya kaçmadıkça bu değişimlerin hepsi normal tepkilerdir.

Hamilelik sürecinde adet görülmemesinden kaynaklanan şişme, özellikle göğüste daha fazladır. Hatta ilk göze çarpan değişim bu olur. Meme uçlarından başlayan esmerleşme, zaman içerisinde vücudun belli bölgelerine de dağılır. Kalça ve karında oluşan çatlaklar çoğu anne adayının korkulu rüyası olsa da doktor tavsiyeli nemlendiriciler ve bol su tüketimi ile bu sorunun üstesinden gelinebilir.

Bir hamilelik belirtisi olarak kusma ve bulantı hamilelik sürecinde de devam eder. Tamamen sonlanması mümkün olmasa da sık aralıklarla yemek, yağlı ve baharatlı gıdalardan kaçınmak, yemekten 1 ila 2 saat öncesinde sıvı tüketmek, sebze ve meyve yemek bu durumu kontrol altına alabilir. Yemekten sonra hemen yatmamak gerekir, bu gıdanın borudan mideye geçiş sürecini rahatlatır ve aşırı şişkinlik, hazımsızlık problemlerinin önüne geçer.

Başlangıçtaki yorgunluk hissi normaldir ve bu süreçte annenin dinlenmesi, istirahat etmesi gerekir. Tansiyon, baş dönmesi ve bayılma durumlarına karşı koymak için bu gereklidir. Rahimde gerçekleşen büyüme sonucu, idrar kaçırma durumu ilk ve son 3 ayda kendini gösterir. Koyu kıvamlı ve kokusuz akıntılar meydana gelebilir, bunun için günlük ped kullanılabilir. Bu süreçte birtakım ağrılar oluşur. Bu ağrılar da pozisyon değiştirme ve sıcaklıkla dindirilebilir.

Gerek bebeğin ağırlığı gerek yaşanan değişimlerle her anne hamilelikte kilo alır. Ancak aşırıya kaçılmaması için dikkatli olunması gerekir. Aksi takdirde, doğum önce ve sonrasında kiloya bağlı sorunlar baş gösterebilir. Bunun önüne geçmek adına, doktor kontrolünde hareket etmeli, yeme içme düzeni kaçırılmamalı ve alınan maksimum kilo 12.5 kg olmalıdır.

Yazar: Esra Hurma

Kaynak: http://www.kadinon.com/anne-cocuk/ham...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın