Görüş Bildir
Haberler
Hakan Yaman'ı Darp Edip Gözünü Çıkaranlar 15 Aydır Belirlenemiyor

Hakan Yaman'ı Darp Edip Gözünü Çıkaranlar 15 Aydır Belirlenemiyor

adem kara
06.11.2014 - 15:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Servis şoförü Hakan Yaman, Gezi olayları sırasında Sancaktepe’de polisin sert bir cisimle vurması sonucu gözüyle birlikte işini de kaybettiğini belirtiyor. Uluslararası Af Örgütü’nün desteğiyle Hollanda’ya gelen ve başından geçenleri buradaki yetkililere anlatan Yaman, faillerin belirlenememesi sebebiyle 15 aydır dava açamadığını ifade ediyor.

Hakan Yaman, Gezi Parkı olayları sırasında evine dönerken uğradığı şiddet nedeni ile bir gözünü kaybetmiş, diğeri de yüzde 80 oranında hasara uğramıştı. Yaman, Türkiye’de sonuç alamaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğini söyledi.

Hollanda’da Cihan Haber Ajansı’na konuşan Hakan Yaman, 3 Haziran 2013’te gösterilere katılmadığı halde eve giderken önce TOMA’nın kendisine tazyikli su sıktığını, daha sonra hedef alarak gaz fişeğiyle vurulduğunu ve polislerin sert cisimlerle kafasına ve suratına vurduklarını, gözüne de bir cisim sapladıklarını anlattı.

Kendisini ‘öldü’ sanarak yakılan ateşlerin arasında bıraktıklarını öne süren Yaman, daha sonra etraftakiler tarafından hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

O akşam Kartal Araştırma Hastanesi’nde iki ameliyat geçiren Yaman, 14 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra uzun tedavi süreci geçirmiş, 6 kez daha ameliyat edilmiş. Sol gözü ise takma ve iki ameliyat daha olacak.

Olayla ilgili çekilen bir görüntüde TOMA aracının numarasının görülebildiğini söyleyen Hakan Yaman, “Ama onlara kalırsa belli değil. Üstünü kapatmaya çalışıyorlar.' şeklinde konuştu.

Yaman, benzer olayların başkalarının başına gelmemesi için Emniyet Müdürlüğü’nün sorumluları savcılığa teslim etmeleri gerektiğini dile getirdi. Yaman, “Bu adamın hâlâ görev başında olmaması lazım. Görev başındaysa yarın başkasına da yapacak. Ben ne suç işleyebilirim ki böyle işkence yapılsın.” ifadelerini kullandı.

Basri Doğan/cha

Kaynak: http://www.baskahaber.org/2014/11/hak...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0