onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Güvenli Cep İçin 10 İpucu

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Güvenli Cep İçin 10 İpucu

Caner
08.03.2014 - 20:39

Güvenli Cep İçin 10 İpucu!

Daha güvenli bir telefon için 10 ipucu!

Cep telefonunuzu kilit ekranıyla korumanız her zaman yetmeyebilir! İşte yapabilecekleriniz...

Telefonunuzda hassas bilgiler taşıyorsanız, onu cüzdanınız ve ev anahtarlarınız kadar iyi, hatta belki de daha iyi korumanız gerekebilir. Ancak çoğumuz, onları korumak için kilit ekranına parola koymaktan fazlasını yapmıyoruz.

Önemli yazışmalarınızın, mesajlarınızın ve görüntülerin başkalarının eline geçmemesi için yapabileceğiniz şeyler var. Bir BlackPhone sahibi olmayı düşünmüyorsanız, işte akıllı telefonunuzu daha güvenli hale getirecek bazı ipuçları.

1. Yazılımları güncelleyin

Hangi mobil işletim sistemini kullanırsanız kullanın, en son sürümünü kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çoğu telefon, güncellemeleri otomatik olarak kontrol edebiliyor; bu seçeneğin etkin olduğundan emin olun.

2. Güvenli bir kilit ekranı kullanın

Yüz ile kilit açma eğlenceli olsa da, bu çok güvenli bir yöntem değil. Desen ve pin kodları çok daha güvenliler, ancak daha da güvende olmak istiyorsanız harf ve rakamlardan oluşan alfanümerik bir parola kullanmalısınız.

Parolanızı yanınızda bir başkasının görme ihtimaline karşın düzenli bir biçimde değiştirmek, iyi bir fikir olacaktır.

3. Bir antivirüs yükleyin

Masaüstündeki kadar olmasa da, Android'li telefonlar zararlı uygulamalara karşı daha zayıflar. McAfee, AVG ve Lookout gibi uygulamalar, hem iOS hem de Android'li cihazlara ek güvenlik sağlıyorlar.

4. Güvenilmeyen kaynaklardan uygulama yüklemeyin

App Store veya Google Play Store'da olmayan uygulamaları başka konumlardan yüklemek zevkli olabilir; ancak bu uygulamaların güvenlik sorunlarıyla gelme ihtimalleri daha yüksektir.

Ne yaptığınızdan emin değilseniz, cihazınızı root'lamak veya jailbreak'lemek de önemli güvenlik açıkları doğurabilir.

5. Uygulamalarınızı kilitleyin

Mesajlarınıza ve resimlerinize ek bir güvenlik katmanı eklemeniz gerekebilir. Aksi halde kilit ekranınızı geçen herkes, tüm verilerinize erişebilir. Bunun için 'vault' uygulamalarını kullanarak hassas dosyalarınızı ikinci bir kodla koruyabilirsiniz.

6. Misafir/çocuk modunu kullanın

Android ve Windows'lu cihazlarda bulunan bu işlev, çocuklarınızın önemli verilere ulaşıp onlarla oynamasını engelleyecektir.

7. Konum ayarlarını etkinleştirin

Cihazınız çalındığında veya kaybolduğunda onu bulabilmek için masaüstü PC'nizde Google Play'i açın ve önce Ayarlar simgesine, sonra 'Android Device Manager'a tıklayın. Buradan telefonunuzun konumunu bulabilir, onu uzaktan kilitleyebilir veya çaldırabilirsiniz. iPhone'da ise benzer işlev için Find My App uygulamasını kullanabilirsiniz.

8. Giyilebilir teknolojiyi kullanın

Sonu SmartWatch 2 ve Galaxy Gear 2 gibi akıllı saatler, telefonunuzu yanınıza almadığınızda sizi uyarabiliyorlar. Telefon yeteri kadar yakındaysa onu çaldırmanız da mümkün.

9. SIM kilidi kullanın

Hırsızların telefonunuzu kullanarak faturanızı şişirmesine engel olmak için SIM kartınız için bir PIN kodu ayarlayın. Bu sayede hırsız, SIM kartınızı başka bir telefona taksa bile onu kullanmadan önce PIN kodunu girmesi istenecektir.

10. Hassas dosyaları telefonunuzda taşımayın

Çok önemli dosyalarınızı telefonunuzda taşımak yerine harici bir diskte taşıyabilirsiniz. HTC One, Galaxy S4 ve iPhone 5S gibi telefonlar, bir kablo yardımıyla harici USB disklere bağlanabiliyorlar.

veteknoloji

Kaynak: http://www.veteknoloji.com/guvenli-ce...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam