Görüş Bildir
Haberler
Güney Kore Cumhurbaşkanı Halktan Özür Diledi

Güney Kore Cumhurbaşkanı Halktan Özür Diledi

Onedio Medya
29.04.2014 - 10:17 Son Güncelleme: 29.04.2014 - 13:18

Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye hükümetin feribot kazasına verdiği cevaptan dolayı halktan özür dileyerek afet durumlarına bakacak yeni bir kurum yaratacağının sözünü verdi.

Bugün gerçekleştirilen bir kabine toplantısında konuşan Park, iki hafta önce gerçekleşen Sewol feribot kazasına verilen zayıf yönetimsel tepki kültürünü eleştirdi. Cumhurbaşkanı bu zayıf tepkinin nedeninin, düzenleyicilerin kontrol ettikleri sektörlerle olan yakın bağlantılarından ve kuralları göz ardı etme isteklerinden kaynaklandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı 1993 yılında meydana gelen ve 292 kişinin ölümüne neden olan feribot kazasına da değinerek 'Bu felaket bize gösteriyor ki bu anormal yaklaşım henüz düzeltilmedi ve kök salmaya devam ediyor' dedi.

Park hükümetin afetlere vereceği cevaplara dair yeni bir sistem geliştireceğini ve bunun Başbakanlık ofisi tarafından yürütüleceğini ifade etti. 16 Nisan'dan bu yana Park ve hükümeti çok fazla kurumun operasyonu kontrol etmeye çalışmasından dolayı yavaş ilerlemekle eleştirildi.

Park, kabinenin kamusal güvenliği ön planda tutarak 'ülkenin tamamen yeniden inşa edilmesi'ne yoğunlaşması gerektiğini belirtti.

Park bu sabah 300'den fazla öğrencinin liseye gittiği Ansan'daki Sewol anma merkezini ziyaret etti. Bazı öğrencilerin aileleri Cumhurbaşkanı'na felakete verilen cevaptan dolayı eleştirilerini iletti.

JEYUP S. KWAAK WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0