Görüş Bildir
Haberler
Güçlü Hafıza İçin Yeşil Çay İçin

Güçlü Hafıza İçin Yeşil Çay İçin

Benan Altunay
11.04.2014 - 12:06 Son Güncelleme: 11.04.2014 - 12:19

İyi bir antioksidan kaynağı olan yeşil çayın beynimiz için de yararlı olduğu belirlendi.

Uzmanların bilhassa kanserden ve kalp-damar hastalıklarından korunmada önemli etkiye sahip olduğunu sıkça söylediği yeşil çay beyin fonksiyonları açısından da ciddi bir role sahip.

İsviçreli bilim insanlarının yapptığı araştırmalar, yeşil çay özünün hem beyin faaliyetlerini güçlendirdiğini hem de psikiyatrik bozukluk sebebi ile hafıza kaybına uğrayanların tedavisinde kullanılabileceğini gösterdi.

Araştırmaya katılanlardan bir kısmına yeşil çay özünün bulunduğu bir içecek verildi ve daha sonra bu kişiler hafıza testine tabii tutularak beyin görüntüleri incelendi. Yeşil çay içenlerin beynindeki parietal ve ön prefrontal korteks bölümleri arasında olan bağlantının arttığı ve bu kişilerin testlerde daha başarılı olduğu belirlendi.

Araştırmalardan elde edilen sonuçlara göre, yeşil çayı çok tüketen toplumlarda kalp hastalıklarında ve bazı kanser çeşitlerinde azalma görülüyor. Yeşil çayın aynı anda diş etleri için koruyucu olduğu, düşük tansiyon, halsizlik, yorgunluk gibi sıkıntılara da iyi geldiği biliniyor.

haber kaynağı: 365haber.org/sağlık-haberleri

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın