Görüş Bildir
Haberler
Görür Görmez "Yürü Be!" Dedirtecek Başarıları ile Dünyayı Değiştirecek 10 Harika Kadın

Görür Görmez "Yürü Be!" Dedirtecek Başarıları ile Dünyayı Değiştirecek 10 Harika Kadın

Melis
07.01.2019 - 14:33

Elizabeth'den Cleopatra'ya, Sylvia Plath'den Maya Angelou'ya yaptıkları ile bugüne kadar akıllarımıza kazınmış pek çok kadınla karşılaştık. Bir şekilde seslerini duyuran, kalıpların dışına çıkan, 'ellerinin hamuruyla' dahice işlere atılan kadınların arasına 10 tane daha ekliyoruz. BrightSide'dan derlediğimiz bu içeriğimiz insana bolca umut verecek cinsten.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sabrina Paterski: "Yeni Einstein"

1. Sabrina Paterski: "Yeni Einstein"

Dünya onu konuşuyor! 25 yaşındaki kuramsal fizikçi Sabrina Pasterski' ye, namıdiğer 'yeni Einstein'a', baktığınızda onun gibi insanların var olduğuna inanamayabilirsiniz. Yalnızca güzel ve zeki değil, aynı zamanda bir dahi! 12-14 yaşları arasında kendi 'tek motorlu uçağını' yapan Sabrina'nın bu icadı şimdi Zenith Zodiac adıyla 36.000 dolara mal oluyor. Sabrina bununla kalmamış; henüz 16 yaşındayken o uçağın test pilotu da kendisi olmuş.

2. Malala Yousafzai, kadınların ve çocukların eğitimi için savaşıyor!

3. Jane Goodall: "İnsan" sözcüğünü yeniden anlamlandıran kadın

4. Melinda Gates: Kadının güçlü sesi!

5. Aung San Suu Kyi: Genellemeleri yenen kadın

5. Aung San Suu Kyi: Genellemeleri yenen kadın

Konu Aung San Suu Kyi'e gelince ilham almamak elde değil. Şiddete karşı susmayan bu kadın 15 yaşından 21 yaşına kadar ev hapsinde tutulmuş. Hapsi sırasında boş durmayan Aung San, 1990'da Shakrov Düşünce Özgürlüğü Ödülü ve 1991'de Nobel Barış Ödülü'nü kazanmış. Kendisinin ve ihtiyacı olanların haklarını savunma konusunda bu kadın tam bir öncü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ellen Ochoa: Astronot ve kahraman

6. Ellen Ochoa: Astronot ve kahraman

Eski astronot Ellen Ochoa pek çok insanın kalbinde 'kahraman' unvanını taşıyor. 4 sefer uzay uçuşu yapan Ellen aynı zamanda uzaya giden ilk Hispanik kadın oldu. Bir çeşit bilgilendirme sistemi geliştiren Ochoa'nın yaptığı katkılar üretim aşamasındaki robotlar için kullanıldı. Pek çok ödül kazanan Ellen'ın ödülleri arasında bir tane de NASA'dan var.

7. Linda J. Wachner: İş dünyasının yaratıcı dehası

7. Linda J. Wachner: İş dünyasının yaratıcı dehası

11 yaşında felç kalan ve bir daha yürüyemeyeceği düşünülen Linda (solda), pes etmedi ve yürümeyi başardı. Daha sonraları da bu istikrarı devam ettiren kadın, çok güçlü bir iş kadını oldu. İş dünyasına adını altın harflerle yazdıran Linda, kadınların ne kadar güçlü olabileceği konusunda mükemmel bir örnek. Fotoğrafta ayrıca dünyanın en iyi mimarlarında biri seçilen Mica Ertegün de (ortada) bulunmakta.

8. Steph Gabriel: "Plastik, fantastik değildir."

9. Yusra Mardini: Mülteciden olimpiyat sporcusuna

10. Danielle Fong: Ucuz ve temiz enerji

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
34
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cilginbezelye

Bonus olarak da Canan Dağdeviren

selçuk bay

Aung San Suu Kyi?????? İnsani kıyım yapan Myanmar'ın fiili lideri olan. pes

Orhan Doğan

kahve sunumuna yeni bir bakış açısı getirip aşkitomuzla kahve keyfimizi ikiye katlayanlar neden yok listede?yıllarca politik sebeplerden oy alamadığımız euro... Devamını Gör