Görüş Bildir
Haberler
Google, iPhone'da Kalmak İçin 1 Milyar Dolar Ödedi

Google, iPhone'da Kalmak İçin 1 Milyar Dolar Ödedi

Batuhan
22.01.2016 - 13:22

Teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden olan Google ve Apple arasında büyük bir rekabet mevcut. Ancak bu rekabet, şirketlerin birbirleriyle bazı anlaşmalar yapmasına mani olmuyor. Açıklanan bilgiler, Google‘ın arama motoruyla ilgili yaptığı anlaşma için Apple’a dudak uçuklatan bir rakam ödediğini gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilindiği üzere iOS işletim sistemi Safari internet tarayıcısıyla birlikte geliyor. Bu tarayıcıda istenen arama motoru kullanılabiliyor olsa da varsayılan olarak gelen arama motoru kullanım oranı bakımından diğerlerini çok gerilerde bırakıyor. Bunu bilen Google, iOS’in varsayılan arama motoru olabilmek adına kesenin ağzını açmak durumunda kalıyor. Uzun süredir Google ve Apple arasında bu şekilde bir anlaşma olduğu uzun süredir biliniyor ancak detaylarla alakalı olarak bir bilgi bulunmuyordu.

Bloomberg’in haberine göre Google, sadece 2014 yılı içerisinde Apple’a 1 milyar dolar ödemiş durumda. İki dev arasındaki anlaşmaya göre Google’ın platform üzerinde elde edilen gelirlerin yüzde 34 pay veriliyor. Ancak bu yüzde 34’lük payın Apple’ın mı olduğu yoksa Google’a mı kaldığı hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Mayıs ayında Google’dan Omid Kordestani ile yapılan röportajda bu anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan Kordestani, Google’ın bu anlaşmadan oldukça memnun olduğunu ve devam ettirmek istediğini dile getirmişti. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda da Google’ın böyle yüksek rakamlar ödemeye hazır olduğunu söyleyebiliriz.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
9
7
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın