Görüş Bildir
Haberler
Gökçeada'da Sel Felaketi

Gökçeada'da Sel Felaketi

adem kara
02.05.2014 - 08:46 Son Güncelleme: 02.05.2014 - 15:38
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde gece etkili olan kuvvetli sağanak yağış, sele neden oldu. Sel felaketinin boyutları günün ilk ışıkları ile birlikte ortaya çıkarken, belediye başkanı Ünal Çetin, ilçede durumun çok kötü olduğunu, acilen bir komisyon kurularak gerekli incelemelere başlayıp zararların giderilmesi için afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde gece yarısı aniden başlayan ve aralıklarla doluya dönüşen kuvvetli sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Gökçeada'da gece saat 02.30 sıralarında aniden başlayan kuvvetli yağmur, sele neden oldu. Ev ve işyerleri, sular altında kaldı çok sayıda aracı sel suları sürükledi. Yaşanan sel felaketinde çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın da telef olduğu öğrenildi. Yağışın başlamasından kısa bir süre sonra ilçenin tamamında elektrik kesintisi yaşandı. İlçede yaşanan elektrik kesintisi vatandaşların can güvenliği gerekçesiyle devam ediyor.

Sel felaketinin boyutları günün ilk ışıkları ile birlikte ortaya çıkarken MHP'li Belediye Başkanı Ünal Çetin, ilçede durumun çok kötü olduğunu, acilen bir komisyon kurularak gerekli incelemelere başlanıp zararların giderilmesi için afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gece yaşanan doğal afetin ayrıntılarını anlattı. Yağışın, gök gürültüsü ve şimşekle birlikte başladığını, 02.30 sıralarında ise çok kuvvetli hale dönüştüdüğünü belirterek, ' Yağış ilçe genelinde etkili oldu. Ancak yağıştan en çok ilçe merkezi etkilendi. Yaşadığımız tam bir doğal afetti. Can kaybı olmaması sevindirici ancak Gökçeada'da durum çok kötü. Yağışın şiddetini artırmasından 5-10 dakika sonra dağlardan sular inmeye başladı. İlçe merkezine inen sular nedeniyle çok sayıda araç sürüklenip, zarar gördü. Yine çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı, her yer çamur deryasına döndü. Mahsur kalan vatandaşlar ise kepçe ile bulundukları yerden alınıp kurtarıldı. Ancak, Gökçeada'nın kendi başına bu durumun altından kalkması mümkün değil. Yaklaşan bir turizm sezonu var. Özellikle işyerleri kullanılamaz durumda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bugün bir komisyonla adaya gelip zarar tespitine başlamalı. Acilen yaralar sarılmalı' diye konuştu.

Vural BOZOK/GÖKÇEADA (Çanakkale), (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/gokceadada-sel-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0