Görüş Bildir
Haberler
Göbeğinizi Yumurta Yiyerek Eritin

Göbeğinizi Yumurta Yiyerek Eritin

Necati Arslan
23.05.2014 - 10:17 Son Güncelleme: 23.05.2014 - 14:29

Bel ve göbek çevresindeki yağlardan kurtulmak isteyenlere Prof. Dr. Canan Karatay, yumurta öneriyor. Günde, kayısı kıvamında pişmiş 4 yumurta yemenin yağ yaktığını söylüyor.

Yumurtanın fazlası kolestrol yapar diye bilinir. Günde 4 yumurta yemek kolestrolü yükseltmez mi ? 

Köy tavukları gibi doğal yemle beslenen ve özgür dolaşan tavukların yumurtası kan kolesterolünü yükseltmez, hatta tersine düşürür.

Yumurtanın hazmedilmesi çok uzun sürer. Bu nedenle uzun süre tok hissederiz. Kilolar da kolaylıkla gider. Ancak yumurtaları katı olarak haşlanmayın. Katı yumurta kanserojendir. Kayısı kıvamında, suda haşlanabilir, saf tereyağında pişirilebilir, omlet, menemen yapılabilir. Günde yenecek 4 yumurta kolesterolü orantılı olarak düşürür.

Nasıl kolestrolü düşürüyor? 

50-60 gram yumurta sarısında, 150-180 mg kolesterol bulunur. Bilinenin aksine bu kolesterol yumurta sarısı yendiği zaman kanımıza doğrudan doğruya geçemez. Bu nedenle yumurta sarısını yemekle kan kolesterolü yükselmez. Ayrıca yumurtada bir canlının oluşabilmesi için gerekli her şey vardır. Sarısında bulunan 'kolin' aminoasidi de karaciğer yağlanmasını önler. 

Karaciğerin yağlandığını nasıl anlayacağız?

Göbek çevresinde oluşan yağlar, kadında da erkekte de pankreas ve karaciğer yağlanmasının belirtisi. En tehlikeli sağlık sorunudur, dikkatli olunması gerekir.

Kaynak: http://www.sag-lik.net/beslenme-ve-di...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın