Görüş Bildir
Haberler
Giflerle Türk Edebiyatından Unutulmaz 10 Söz

Giflerle Türk Edebiyatından Unutulmaz 10 Söz

Begüm Uslu
22.06.2015 - 02:41 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 21:19

Türk Edebiyatının akıldan çıkmayan sözlerini bir de bu giflerle hatırlayalım.

Küçük İskender'den Oğuz Atay'a, Hakan Günday'dan Murat Menteş'e birçok yazarın en sevilen, unutulmaz sözlerini etkileyici giflerle derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küçük İskender

Bilirsin beceremem yaşamayı. Bir damla su olsam, gider rakıya damlarım...

 

Kanat Güner

Evde yine hiç kimse yok. Hiç olmadılar ki! Küçükken, aslında bir prenses olduğumu, kral babamın iyi yetişmem için bana kocaman bir oyun oynadığını, çevremdeki herkesin oyuncu, her şeyin dekor olduğunu, sıradan bir insan gibi yetişirsem daha akıllı bir prenses olacağımı düşündükleri için bu saçma sapan şeyleri bana yaşattıklarını hayâl ederdim. Değilmiş, hâlâ kimse gelip beni sarayıma götürmedi. Hayâl kurmak, çamaşır suyu içmek kadar zor! Yazacak bir şeyim de kalmadığına göre… Evet, artık bitti, perde!

Sibel Torunoğlu

Çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayım; hayat! Ama insanın hayatı sorun olarak algılamadığı zamanlarda beyni ne işe yarıyor? Bir gün intikam alacaksın diye kandırdığımız zayıf varlığın aklı ne işe yarıyor? Geçenlerde bir boğayı üç gün kovalayıp yakalayamamışlar. Sonunda dişisini gösterince boğa gelip teslim olmuş. İşte hayat bu! Bu kadar!

Aytaç Ars

Çizgi filmler seni yarı yolda bıraktı. Kara hakikatler seni yarı yoldan aldı. Tuttuğun annenin eli değil şimdi, kokladığın babanın paltosu değil. Hatıralar şimdi çocukların ve çocukluğun ulaşamayacağı yerde.

Murat Menteş

Artık birini korkutmak istediğimde 'Gençliğime çok benziyorsun.' diyorum

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erim Şişman

İnsan; serseri doğar, efendi gibi büyür, çocukluğunu özleyerek ölür. Bu yüzden kardeşim, nasıl doğduysan öyle yaşa. Doğarken ağladın, ölürken mızmızlanma.

Oğuz Atay

Koca bir ömrü harcamak dedikIeri gerçeğin aItını seninIe çizdim ben.

Hakan Günday

Hiçbir yere ait olmayanları iyi tanırım. Her yere aitmiş gibi davranırlar.

Emrah Serbes

Çünkü büyüdükçe arzularım küçüldü, şaşkınlıklarım küçüldü, beklentilerim küçüldü. Büyüdükçe öyle bir küçüldüm ki içimde taşacak bir şey kalmadı. Büyümenin bir bedeli varsa işte bu, yarım metre uzadım, yirmi kilo aldım ve dünyadan vazgeçtim.

Ali Lidar

Ben seni severim sevmesine de toplum buna hazır değil...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın