Görüş Bildir
Haberler
Gıda ve İlaçlardaki Kanserojen Maddelere Dikkat!

Gıda ve İlaçlardaki Kanserojen Maddelere Dikkat!

ilgincbirbilgi.com
03.02.2015 - 13:03 Son Güncelleme: 03.02.2015 - 15:58

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Çevre Sorumlusu Dr. Nurçin Arıkbuka, KKTC’de özellikle kanser türü hastalıkların artmasındaki en önemli etkenler arasında tarımda kullanılan ilaçlar, endüstriyel gıdalar ile sula klor kullanımının bulunduğunu kaydetti.

TAK - Hasan Karaokçu

Dr. Nurçin Arıkbuka, TAK muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle endüstriyel gıdaların tüketilmesine çok dikkat edilmesi gerektiğine işaret ederek, “Endüstriyel gıdalar ve ürünler sadece raf ömrünü uzatma amaçlıdır, ama bunun karşılığında bizim ömrümüz kısalıyor” dedi.

“GEÇMİŞTE BUNLAR YOKTU”

İnsanların, geçmişe göre, bugün birçok hastalıkla mücadele ettiğini söyleyen Arıkbuka, bunların nedenlerine değinirken, “Vücudumuz, insanoğlu tarafından üretilmiş kimyasal maddelere direnç gösterecek şekilde tasarlanmamış ve yaratılmamıştır” dedi. Arıkbuka, “Bu sebepten dolayı kullanmakta veya tüketmekte olduğumuz doğal olmayan ve insan yapımı olan her tür maddeye karşı dikkatli olmalıyız” uyarısında bulundu.

Arıkbuka, sentetik ve kimyasal maddelerin riskleri konusunda şu bilgileri verdi:

“50 BİN KİMYASALIN % 82’Sİ İNSAN SAĞLIĞI İÇİN ZARARLI”

“Dünya genelinde her yıl 85 bin değişik cins sentetik madde üretiliyor ve yine her yıl bin adedin üstünde yeni sentetik madde de mevcutlara ilave oluyor. İnsan icadı bu ürünlerin büyük bir kısmı güvenlik testleri yapılmadan pazara veriliyor. Avrupa Çevre Koruma Ajansı (EPA), 50 bin kimyasalın % 82’sinin insan sağlığı için zararlı olduğunu açıklamıştır. ABD Ulusal Araştırma Birliği de, kullanılan böcek ilaçlarının sadece %10’nun insan sağlığına zararlı olup olmadığı konusunda testler yapmıştır.

Çeşitli yollarla vücudumuza aldığımız kimyasalların etkisi uzun vadede ortaya çıkıyor ve hangi hasarlara sebep olacağı da yeterli düzeyde bilinmiyor. Bu bağlamda suyun, havanın, gıda maddelerinin, temizlik ve kozmetik ürünlerinin, hatta giydiğimiz kıyafetler içinde bulunabilecek kimyasalların (toksik) ile vücudumuzdaki doğal kimyasalların birleşmesi ile ne gibi olayları tetikleyeceğini henüz net bir şekilde bilemiyoruz. Sık sık hastalanıyorsanız, dikkat edin evinizde yoğun şekilde kimyasal bulunabilir. Aynı şekilde, sıklıkla aşırı stres problemi yaşıyorsanız, sizin fazla hasta olma riskiniz de yüksek safhadadır.”

“Bana bir şey olmaz”, “Bir şey değil, şimdi geçer”, “Hasta değilim ki, neden endişeleneyim?” sözlerini sık sık duymakta olduklarını anlatan Arıkbuka, ne kadar genç, sağlıklı olunsa ve sportif çalışmalar nedeniyle kötü alışkanlıklardan uzak olunsa bile yapılacak en iyi şeyin yapay ve kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmak olduğunu söyledi.

Özellikle kanserden korunmak için uzak durulması gereken kimyasallar ve bunları içeren ürünler konusuna da değinen Dr. Nurçin Arıkbuka, Uluslararası Çevre Çalışma Grubu’nun bir çalışmasında insan vücudunda değişik kimyasal toksik maddelere rastlandığını, bunlardan 76’sının kanserojen, 94’ünün beyin ve sinir sistemi için zararlı, 79’unun da sakat doğum ve anormal gelişime sebep olacak nitelikte kimyasal maddeler olduğuna işaret etti.

Haberin tamamı, gıda ve ilaçlardaki kanserojen maddeler hakkında bilgi için : Gıda ve ilaçlardaki kanserojen maddelere dikkat !

Kaynak: http://www.ilgincbirbilgi.com/saglik-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın