Görüş Bildir
Haberler
Gezi İddianamesi Kabul Edildi: 36 Kişiye Terör Suçlaması

Gezi İddianamesi Kabul Edildi: 36 Kişiye Terör Suçlaması

adem kara
03.01.2014 - 13:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi Parkı iddianamesinde flaş gelişme

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin İstanbul TMK 10’la yetkili Cumhuriyet savcılığına yürütülen soruşturma tamamlandı. Aralarında Devrimci Karargah davasının sanıklarından Ulaş Bayraktaroğlu’nun da bulunduğu 4’ü tutuklu 36 kişi hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 22’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede sanıklara terör örgütü üyesi olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak, terör örgütü propagandası yapmak suçları yöneltildi. Sanıklara 3 yıl ile 58,5 yıl arasında cezalar istendi.

Bir süre önce yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturmadan alınan TMK 10’la yetkili Cumhuriyet savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan 95 sayfalık iddianamede 9 polis memuru ile Taksim’de faaliyet gösteren bir otelin müdürü de iddianamede mağdur olarak yer aldı.

“DEMOKRATİK TEPKİNİN ÖETSİNE GEÇTİ”

Akkaş tarafından hazırlanan iddianamede Taksim Meydanı yayalaştırma projesi kapsamında Taksim Gezi Parkı’nda 28 Mayıs 2013’de başlayan protestolar, demokratik tepkinin ötesine geçerek terör örgütleri ve marjinal grupların yönlendirmesiyle terör örgütlerinin propagandalarına ve eylemlerine dönüştüğü ifade edildi. Kamu mallarına, özel mülkiyeye zarar verme, kamu görevlilerini aciz düşürme, güvenlik güçlerinin yaralanmasına sebebiyet verildiği öne sürüldü.

Ayşegül USTA/İSTANBUL | Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/254...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0