Görüş Bildir
Haberler
Gelin İstanbul'u Görmeden Görün!

Gelin İstanbul'u Görmeden Görün!

Tuğrul Gökpınar
12.03.2014 - 14:36 Son Güncelleme: 12.03.2014 - 14:43

Dünya üzerinde 130 kentte 7 milyondan fazla insana “dokunmuş” Karanlıkta Diyalog deneyimi, HE Projects ve S360 işbirliğiyle şimdi ve ilk kez Türkiye’de ve İstanbul’da…

Karanlıkta Diyalog sizi parkta dolaşmak, bir caddede karşıdan karşıya geçmek gibi günlük hayat deneyimlerine sokar, ama tümüyle karanlıkta! Duyularınızı uyandırarak ve farkındalığınızı derinleştirerek…

Görme engelli rehberlerimiz, sizin dokunarak, koklayarak ve duyarak yeni ve farklı bir biçimde görmenizi sağlayacak ve sizi unutulmaz bir yolculuğa çıkartacaklar.

Kaynak: http://www.dialogistanbul.com/anasayfa
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karanlıkta Diyalog Nedir?

Karanlıkta Diyalog Nedir?

Bu yeni sergi; bu unutamayacağınız deneyim, sizi İstanbul’un sembolü haline gelmiş tüm kentsel mekanlarıyla bir araya getirecek. Ancak tümüyle karanlıkta! Doğru duydunuz! İstanbul’u; İstanbul’a özgü o eşsiz ses, koku, doku ve sıcaklıklarıyla “görme”nin yeni yollarını keşfedeceksiniz!

Üstelik bunu yaşarken size yol gösterecek rehberleriniz de görme engelliler olacak! Yani siz ve macera ortaklarınız kelimenin gerçek anlamıyla, görme dışındaki duyularınıza, size yol göstermesi için teslim olacaksınız!

Öyleyse, karanlığa hoş geldiniz! Koşullamaları ardınızda ve önyargılarınızı da kapıda bırakın; ve gerçekten müthiş bir zamanı deneyimlemeye hazır olun!

Karanlıkta Keşif! Ama Nasıl?

Karanlıkta Keşif! Ama Nasıl?

Karanlıkta Diyalog, çığır açan, eşsiz ve daha önce hiç “görülmemiş” bir sergi olarak dünyada tanınmıştır. Ziyaretçilerini şehre özgü koku, ses, sıcaklık, doku ve ortam ile tasarlanmış İstanbul’un bir kısım kentsel deneyimlerini tümü karanlıkta olmak üzere yaşatacak.

Sergiye gidenler, görme engelli rehberlerin yol göstericiliğinde, sadece elinde klasik beyaz bastonuyla İstanbul’u görmeksizin “görecek” ve önemli mekanları ziyaret edecek.

Hiçbir şey görmeden, gitmek istediğiniz yere size götürecek gümbür gümbür gelen bir metroya bindiğinizi ya da Taksim Meydanı’nda istediğiniz yere gitmek üzere yoldan karşıya geçmeye çalıştığınızı bir hayal edin!

Rahat olun! Sesler ve kokular size yol göstermek üzere orada olacak! Peki tüm bunlar güvenli yolculuğunuzda size rehberlik etmeye yetecek mi?

Karanlıkta Diyalog az görmenin ya da hiç görmemenin ne demek olduğu konusunda tüm algılarınızı sonsuza dek değiştirecek!

Gelin, İstanbul’u görmenin ötesinde “görün”!

Karanlıkta Diyalog'u Gayrettepe Metro İstasyonu’nda yer alan özel sergi alanında ziyaret edebilirsiniz!

Karanlıkta Diyalog'u Gayrettepe Metro İstasyonu’nda yer alan özel sergi alanında ziyaret edebilirsiniz!

SERGİ ADRESİ

Gayrettepe Metro İstasyonu Sergi Alanı

Esentepe Mah. Büyükdere Cad. İstanbul, Türkiye 34394

ZİYARET SAATLERİ

Pazartesi - Cuma: 10:00 - 19:00

Cumartesi: 10:00 - 18:30

Pazar: 12:00 - 16:30

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0