Görüş Bildir
Haberler
Geçtiğimiz Yılda Sürücüsüz Araçlar Binlerce Kez Sürücülerin Müdahalesine İhtiyaç Duydu

Geçtiğimiz Yılda Sürücüsüz Araçlar Binlerce Kez Sürücülerin Müdahalesine İhtiyaç Duydu

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’deki sürücüsüz araçlar ile ilgili düzenlemelere göre, Kaliforniya’da sürücüsüz araçları test etmek için izin alan firmalar kaç defa sürücünün bilgisayardan kontrolü almak durumunda kaldığını rapor etmek zorunda. Ve ilk dönem sonuçlarına göre gelecekte muhtemelen yollarımızı emanet edeceğimiz araçlar için sonuçlar çok parlak görünmüyor.

Eylül 2014 – Kasım 2015 arasını kapsayan 14 aylık dönemde sürücüsüz araç testleri yapan 7 firma kaç defa kontrolün sürücü tarafından alındığı raporunu hazırladı. Kalifornia Motorlu Taşıtlar Departmanı bu durumları sürücüsüz araçların yazılımının hata vermesi, sürücüye ihtiyaç duyulması ya da sürücünün tehlikeli bir durumu önlemek amacıyla kontrolü alması olarak tanımlıyor. 

Bu alanda çalışma gösteren yedi firma toplamda 2.894 kez müdahale rapor etti. Google toplamda 341 rapor bildirirken Tesla ise hiçbir durum rapor etmedi. Tabii ki rapor edilen her durum aracın kaza yapmanın eşiğine geldiği anlamını taşımıyor. Google da kendini aynı argüman ile savunuyor:

“Kontrolün sürücüye geçmesi test sürecinin kritik bir kısmını oluşturuyor. Bu durumlar mühendislere yazılımın kapasitesini geliştirmeleri ve ilerleme sağlamaları için imkân sağlıyor.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın