Görüş Bildir
Haberler
GBA, Hazine Müsteşarlığı’ndan Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı Akreditasyonu Aldı

GBA, Hazine Müsteşarlığı’ndan Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı Akreditasyonu Aldı

24.02.2014 - 11:33 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 12:26

GBA, Hazine Müsteşarlığı’ndan Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı Akreditasyonu Aldı

Türkiye’nin bilindik melek ağ yatırım ağlarından Galata İş Melekleri (GBA), Hazine Müsteşarlığı’nca ilk kez verilen “Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı” akreditasyonu almaya hak kazandı.

Bu akreditasyon sayesinde GBA Bireysel Katılım Yatırımcısı (BKY) başvurularını Hazine Müsteşarlığı’na iletebilme hakkına sahip oldu. Bununla beraber GBA, BKY’lerin yatırım başvurularını da iletebilecek. Akreditasyon hakkı GBA’ya, diğer ağlar ve Hazine Müsteşarlığı ile beraber BKY’lerin denetimi, izlenmesi ve sistemlerin geliştirilmesine yönelik programlarda işbirliği yapma hakkı da vermiş oldu. Yapılan yatırımlar sonra GBA, Hazine Müsteşarlığı’na raporlama ile bilgilendirme yapacak.

Galata İş Melekleri Başkanı Emre Kurttepeli, “BYK lisansı almaktan dolayı mutlu olduklarını belirtirken 2013 yılında 9 üyelerinin BYK lisansı aldığını da sözlerine ekledi. 2011’den beri 9 girişime toplamda 4 milyon TL’lik yatırım yaptıklarının da üzerinde duran Kurttepeli, yatırımın dışında bu girişimlere network ve mentorluk yaptıklarını da söyledi.

Uzun süredir Hazine Müsteşarlığı ve Bireysel Katılım Sermayesi Sistemi’nin gelişmesine yönelik çalışmalar yaptıklarına da değinen Kurttepeli, İş Melekleri’yle ilgili çıkan yasaları da takip ettiklerini ve müsteşarlığın konuyla ilgili düzenlemelerinin, kendilerinin teknolojili odaklı işletmelere yönelik daha çok yatırım yapması yönünde etkili olacağını da dile getirdi. Son olarak GBA Başkanı, bu tip düzenlemelerin ve çalışmaların ülkemizdeki yeni girişimcilerin önünü daha da açacağını söyledi.

http://eticaretmag.com/gba-bireysel-katilim-yatirimcisi-agi/

Kaynak: http://eticaretmag.com/gba-bireysel-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0