Görüş Bildir
Haberler
Gazze'de Katledilenlerin İsmi Tepeye Asıldı

Gazze'de Katledilenlerin İsmi Tepeye Asıldı

adem kara
23.07.2014 - 09:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lübnan’da aktivistler, başkent Beyrut’taki Ravşe tepesindeki kayalıklara üzerinde Gazze’de İsrail saldırılarında ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu iki bez afiş astı.

Afişin üst kısmında ‘Beyrut’ta Filistin’e selam… Gazze’deki dostlara selam’ yazısı yer aldı.

Afişte İsrail saldırılarında ölenlerin isimleri ve yaşları yer aldı.

Aktivistler afişi astıktan sonra denize kırmızı güller atarak Gazze’deki saldırıları protesto etti.

Bu arada Gazzeli akademisyen ve aktivistlerden oluşan Gazze Sivil Toplum hareketi, İsrail ile ateşkesin ancak dört şartın yerine gelmesi halinde sağlanmasını istedi.

Gazze Sivil Toplum hareketi ateşkes şartlarını, Filistinlilerin Gazze içinde ve dışında serbest hareket edebilmesi, malların ve ihtiyaçların hava, kara ve deniz yoluyla sınırsız ithalat ve ihracatına izin verilmesi, Gazze limanının kısıtlama olmaksızın kullanılması ve bu maddelerin BM tarafından görevlendirilecek bir kuruluş tarafından takip edilmesi olarak sıraladı.

Grubun yazılı açıklamasında, “Halkımızın yedi yıldır yasaklanan temel haklarının geri verilmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesi temel talebimizdir. Hamas’ın tahliye çağrılarına rağmen Gazzelileri evden çıkarmadığı ve insani kalkan olarak kullandığı iddaları gerçekdışıdır” ifadeleri yer aldı.

Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren İsrail 633 kişiyi öldürdü. Ayrım gözetmeksizin saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, hastane ve camileri de hedef alıyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/katledi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0