Görüş Bildir
Haberler
Gazetecilerin KCK Davası Anayasa Mahkemesi'ne Gönderildi

Gazetecilerin KCK Davası Anayasa Mahkemesi'ne Gönderildi

adem kara
05.11.2014 - 15:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aralarında gazetecilerin de bulunduğu 46 sanığın yargılandığı KCK dava dosyası Anayasa Mahkemesi’ne gönderildi.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuksuz sanıklardan 7'sinin yanı sıra, hakkında yakalama kararı bulunan firari sanıklardan Şerafettin Sümeli de katıldı.

Duruşmada söz alan tüm sanıkların avukatı Ercan Kanar, “Terörle Mücadele Kanununun 10'uncu maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemelerinde derdest bulunan dosyalar, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte bulundukları aşamadan itibaren kovuşturmaya devam edilmek üzere yetkili ve görevli mahkemelere devredilir” cümlesini kapsayan 6526 sayılı yasanın 1. maddesi ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na (TMK) eklenen geçici 14/4. maddesinin, Anayasa’ya aykırı olduğunu ve dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verilmesini istedi.

‘Anayasaya aykırılık’ iddiası ciddi

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 6526 sayılı yasanın 1. maddesi ile TMK'ya eklenen geçici 14/4. maddesinin 1. cümlesinde geçen, 'bulundukları aşamadan itibaren kovuşturmaya devam edilmek üzere' ibaresinin, anayasaya aykırılık iddialarının mahkemece ciddi bulunduğunu bildirdi.

Anayasanın 152/1. maddesi gereğince, dava dosyasının, anayasaya aykırılık iddialarının incelenmesi için Anayasa Mahkemesi Başkanlığına gönderilmesine hükmeden heyet, mahkemenin bu konuda karar vermesine dek davanın geri bırakılmasını da kararlaştırdı.

Firari sanıklar İsmet Kayhan ile Şerafettin Sümeli hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılmasını ve bu sanıkların savunmalarının Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karardan sonra alınmasını da kararlaştıran heyet, duruşmayı 10 Nisan 2015 tarihine erteledi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/gaz...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0