Görüş Bildir
Haberler
Galaxy S5 Umduğunu Bulamayacak mı?

Galaxy S5 Umduğunu Bulamayacak mı?

Burak Taşçı
16.03.2014 - 21:33 Son Güncelleme: 16.03.2014 - 22:40

Galaxy S5 Umduğunu Bulamayacak Mı?

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S5′te yer alacak olan 8 çekirdekli işlemci sadece ekstra masraf olarak mı kalacak?

Dünya genelinde akıllı telefon piyasasında yenilikler aldı başını gidiyor. Ekrandan işlemcisine kadar birçok farklılıkla akıllı telefonlar üretiliyor. Yapılan her yenilik ise maliyetleri artırıyor.

Samsung ‘un amiral gemisi Galaxy S5 8 çekirdekli işlemci kullanacak. Samsung dışında diğer markalar da 8 çekirdekli işlemci leri kullanmak için hazır olduklarını söyleseler de bu yolda pek mesafe katetmiş değiller.

İşlemci üretici şirketler ise 8 çekirdekli işlemci lerin fiyatını yüksek tutuyorlar. Bu nedenle de telefon üreticileri 8 çekirdekli işlemci leri kullanmak istemiyor. Kullananlar ise maliyetleri satış fiyatına yansıtıyor.

Bunun yanı sıra akıllı telefon pazarında teknolojinin doymuş olması. Realist olunması gerekirse akıllı telefon larda kullanılan özellikler standart. Akıllı telefon üreticileri ise majör bir yenilik sunamıyor. Bundan dolayı da 8 çekirdekli işlemci kullanmaya gerek kalmıyor.

Önümüzdeki yıllarda farklı teknolojilere sahip akıllı telefon lar ortaya çıkarsa 8 çekirdekli işlemci lere ihtiyaç duyulabilir.

Kaynak: http://www.teknogram.com/galaxy-s5-um...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın