Görüş Bildir
Haberler
Galaxy S5 Kafa İzleme Özelliği İle Gelebilir

Galaxy S5 Kafa İzleme Özelliği İle Gelebilir

Fatih UZUN
12.01.2014 - 18:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galaxy S5 Kafa İzleme Özelliği ile Gelebilir

Galaxy S4'te göz izleme özelliğine yer veren Samsung'un gelecek amiral gemisi Galaxy S5'te kafa izleme teknolojisi kullanacağı belirtiliyor. Ayrıntılar haberimizde.

Samsung'un gelecek amiral gemisi Galaxy S5 hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Son haberler şirketin Galaxy S4 modelindekullanıma sunduğu göz izleme özelliğinin geliştirilmiş bir benzerine Galaxy S5 modelinde yer verebileceği yönünde. Cnet'in haberine göre Samsungyeni modelinde kafa izleme sistemi kullanabilir.

Kaş ve Göz Hareketlerini de İzleyebilir

Galaxy S4 ile bu alandaki gelişimin yolunu açan şirketin, yeni ürettiği kafaizleme sistemi için yaptığı patent başvurusu da kabul edildi. Sistemin göz takip sistemiyle aynı prensiplerle çalışacağı tahmin ediliyor. Ön kamerakullanıcının kafa hareketlerini izlemesiyle cihazda bazı işlemleringerçekleşmesi mümkün olacak.

Yeni sistemin kullanıcıların telefona dokunmasının mümkün olmadığı durumlarda ya da dokunmatik ekran tarafından algılanmayan eldiven ve benzeri giysileri giymeleri durumunda kullanabileceği ifade ediliyor. Yeni takip sisteminde baş hareketlerinin yanı sıra kaş ve göz hareketlerinin de algılanabileceği ve bunlarla cihazın yönetilebileceği belirtiliyor.

  • shiftdelete
Kaynak: http://shiftdelete.net/galaxy-s5-kafa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0