Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray'ın Çatı Davasında Flaş Gelişme

Galatasaray'ın Çatı Davasında Flaş Gelişme

Batuhan
22.10.2014 - 12:08

Bilirkişi raporunda ayrıca stadyumun bulunduğu zemin ve yapıda oturmalar olduğu iddialarıyla ilgili şu ana kadar bir bulguya rastlamadığı, ancak ve dışarıda ve içerde kurulu halde bulunan deformasyon ölçüm ağının makul bir süre daha muhafaza edilerek deplasmanların izlenmesi tavsiye ediyoruz denildi.

Galatasaray Kulübü ile Spor Genel Müdürlüğü arasında 03.05.2011 tarihinde yapılan kullanım protokolü ile TT Arena sarı-kırmızı kulübe devredilmişti. Ancak Spor Genel Müdürlüğü TT Arena'nın çatısının bitmemesi üzerine 2013 yılının 5.ayında bedeli ve yarısı kadar cezai şart tutarının faizi ile birlikte tahsili için dava açmıştı. Dava sırasında Galatarasay Kulübü bilirkişi isteyerek durumun tespit edilmesini talep etmişti.

'ZEMİNDE VE BİNADA HAREKETLENME YOK'

17. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 6 Ağustos 2014 tarihinde sunulan bilirkişi raporunun İnklinometrik ve Jeodezi ölçüm sonuçları içerdiği belirtildi. 5 kişilik bilirkişinin imzaladığı raporun sonuç bölümünde TT Arena stadyumunun ve çevresinde yapılan İnklinometrik ve Jeodezik ölçümlerden el edilen sonuçlarda bir zemin hareketi veya yapıda herhangi bir deformasyon oluşmadığını göstermektedir, bu açıdan bakıldığında çatı sisteminin etkin ve doğru kullanılmasına engel teşkil edecek bir durumun söz konusu olmadığı kanaatine varıldı.

'ÇİMLERİN ETKİLENECEĞİ AÇIK ANCAK TEKNİK ÖNLEM ALINABİLİR'

Raporda olası bir çatı inşaatı nedeniyle çatı kaplarında meydana gelecek olan yükselmenin saha çimlerinin güneş ılığı ile beslenmesine olumsuz etkileyeceğinin açık olduğu belirtilirken ancak bu olumsuzluğun giderilmesi için teknik önlemlerin olduğu bilinmektedir denildi.

'DEFORMASYON ÖLÇÜM AĞI BİR SÜRE DAHA İZLENMELİ'

Hazırlanan bilirkişi raporunda ayrıca stadyum içinde ve dışında kurulu halde bulunan deformasyon ölçüm ağının makul bir süre daha muhafaza edilerek deplasmanların izlenmesi tavsiye edildiği belirtildi.

CNN TÜRK

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/spor/fut...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0