Görüş Bildir
Haberler
G.Kore, 5G Bağlantıyı Deniyor

G.Kore, 5G Bağlantıyı Deniyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

G.Kore, 5G'yi Deniyor

Güney Kore Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı(MEST), 4G LTE teknolojisinden 1000 kat daha hızlı 5G teknolojisi için 1.5 milyar dolarlık bir yatırımla çalışmaya başladıklarını duyurdu.

MEST, 2017 yılında 5G teknolojisinin denemelerine başlanacağını ve 2020 yılında tamamlanacağını duyurdu. Bakanlık, teknoloji yatırımlarının bununla sınırlı kalmayacağını belirterek, Ultra-HD video izleme, hologram iletimi ve geliştirilmiş sosyal ağ servisleri üzerinde de çalışılacağını ifade etti. Bakanlık, 5G teknolojisinin tamamlanmasının ardından mobil operatörlerle de işbirliği yapmayı planlıyor.

Geçtiğimiz yıl Samsung da 5G üzerine çalışma yürüttüğünü açıklamış ve Mayıs ayında test sonuçlarını duyurmuştu. Şirket, 2 kilometre uzaklığa kadar saniyede 1.056 Gigabit sinyal aldıklarını söylemişti. Samsung da MEST gibi, projesini 2020 yılında sonlandırmayı planlıyor.

5G projesi, LG, Forbes ve Avrupa Birliği tarafından da destekleniyor. Uzmanlar, 5G teknolojisinin hızına ulaşmak için diğer ülkelerin de hazırlık yapmasını tavsiye ediyor.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/_gkore-5gyi-d...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0