Görüş Bildir
Haberler
Futbol Balığından Gizemli Şeffaf Yaratığa! Son Yıllarda Keşfedilen 10 Korkunç Deniz Canlısı

Futbol Balığından Gizemli Şeffaf Yaratığa! Son Yıllarda Keşfedilen 10 Korkunç Deniz Canlısı

Gülbeyaz
20.02.2023 - 07:22

Okyanus, Dünya'nın % 70'ini kaplar, bu nedenle milyonlarca canlıya ev sahipliği yapması oldukça doğaldır. Şimdiye dek sadece % 20'si araştırılabildi ve geri kalan %80 hala bilinmezliklerle dolu. Bu, bilmediğimiz ve hiç görmediğimiz çok sayıda deniz canlısı olduğu anlamına geliyor. Bilim insanları her yıl derin denizde bizi çok küçük hissettiren yeni yaratıklar keşfetmeye devam ediyorlar. Yeni bulunan ve henüz bazılarının adları bile konmamış olan bu canlıları sizler ile de paylaşmak istedik. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Atlantik Mersin balığı

1. Atlantik Mersin balığı

Bu eşsiz mersin balığı türü, eski Acipenseridae ailesine aittir. Bu tür hakkında gerçekten şaşırtıcı olan şey, pul yerine 5 sıra kemikli bir plakaya sahip olmasıdır. Bunun hayvanı olası saldırılardan korumak için olduğu düşünülüyor. Ve bu mersin balığı sahile bazen çok yaklaşıyor, kemikleri bir martı sürüsü tarafından yutulamamasını sağlıyor.

2. Delikli tuna balığı

2. Delikli tuna balığı

Profesyonel bir balıkçı bu tuna balığını yakaladıktan sonra vücudunun her yerindeki büyük ısırık izlerini fark etti. Bazı insanlar çok yuvarlak ve mükemmel şekilli oldukları için bunların başka bir balıktan olamayacağını söylüyor. Ancak balığı yakalayan adam Trampman Bermagui, bunların aşçı kesici köpek balığı tarafından yapıldığını düşünüyor. Bu özel köpek balığı türü avını öldürmez, sadece büyük ısırıklar alır.

3. Gizemli şeffaf yaratık

3. Gizemli şeffaf yaratık
youtu.be

Bu şeffaf yaratığı elinde tutan birinin videosu internette dolaşmaya başlayınca herkes şaşkına döndü. Küçük yaratık tamamen şeffaf. Ona bakınca arkasını görebilirsiniz. Başka birinin  Sistizom türü olan bu yaratığı tuttuğu daha eski benzer bir video daha ortaya çıkana kadar kimse türün varlığına inanmadı ama gerçekler! Okyanusun yaklaşık 600-1000 metre derinliğinde ışıksız ortamlarda yaşarlar. Videoya tıklayarak canlının hareket edişini görebilirsiniz.

4. Korkutucu yeni bir köpek balığı türü

4. Korkutucu yeni bir köpek balığı türü

Trapman Bermagui, tuna ile birlikte deniz seviyesinin 650 metre altında yaşayan bu derin deniz pürüzlü derili köpekbalığını da keşfetti. Daha önce hiç görülmemiş tuhaf bir tür. Birçok insan onu başka köpek balıkları ile karıştırıyordu ama onlara benzemediği anlaşıldı. Bir endeavour köpek balığı türü olduğu düşünülüyor.

5. Pasifik engerek balığı

5. Pasifik engerek balığı

Sloane engerek balığı olarak da bilinen bu tür, uzun ve keskin dişleriyle kolayca fark ediliyor. Koyu gümüş - mavi bir renge sahip ve kenarları altıgen pigmentli pullarla kaplı. Gündüz 500 - 2.500 metre derinlikte yaşar, ancak geceleri 600 metreden daha sığ sulara gelirler. Çoğunlukla Avustralya'da bulunurlar ve hayatta kalmak için daha küçük balıkları yerler.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Ananas balığı

6. Ananas balığı

Bu balığın renk kombinasyonu nedeniyle ona benzersiz bir isim verildi. Eşi benzeri olmayan bir tür. Bu türle ilgili en muhteşem gerçek, çenesinde yeşil bir ışık üretebilmesi ve balıklar yaşlandıkça ışığın kırmızıya dönmesi. Çoğunlukla sığ kıyı resiflerinde bulunur, ancak bazen daha derin açık deniz sularına da giderler. Şimdiye dek hep Avustralya'da bulundular.

7. Atolla denizanası

7. Atolla denizanası

Taç jölesi olarak da bilinen bu denizanası, tüm denizanalarının kraliçesi olarak kabul ediliyor. Bunun nedeni, şeklinin başında küçük bir taç varmış gibi görünmesi. Kan kırmızısı rengi nedeniyle oldukça fazla ilgi çekiyor. Aslında bu rengi onun için oldukça avantajlı çünkü 1.000 metrenin üzerindeki derinliklerde tamamen karanlık görünerek ona yırtıcılardan saklanma yeteneği veriyor.

8. Barreleye balığı

8. Barreleye balığı

Bu balıkla ilgili gerçekten eşsiz olan şey ise başının tepesinde 2 yeşil kürenin görülebildiği şeffaf bir kubbeye sahip olması. Okyanusun alacakaranlık kuşağında, doğal ışığın solduğu yerde yaşar ve sıra dışı gözleriyle ışık saçarlar. Avlarının silüetlerini görebilir ve onları hazırlıksız yakalayabilirler. Sadece 15 cm büyüklüğündeler. Bilim insanları midesinde bulduklarından yola çıkarak esas olarak zooplankton ile beslendiklerini düşünüyor.

9. Futbol balığı

9. Futbol balığı

Bu futbol balığı ilk olarak 1985 yılında Kaliforniya'da derin deniz balıkçıları onu yanlışlıkla yakaladığı zaman keşfedildi. Başındaki bu uzantı, avlarını cezbedip yakalamalarına yardımcı olan bir oltaya benziyor. Dişi futbol balığının erkeklerinden 10 kat daha büyük olması oldukça ilginç. Bu balık, besin kaynaklarının o kadar zengin olmadığı okyanusun 2.000 ila 3.300 fit derinliğinde yaşadıkları için ağzına sığabilecek her şeyi yer.

10. Dumbo ahtapotu

10. Dumbo ahtapotu

Büyük kulaklarına bir göz atarsanız, bu ahtapotun adını neden aldığını tahmin etmek kolay. Yüzeyin 13.000 fit altında yaşadıkları için çok yaygın görünen bir tür değildirler. Yiyecekleri salyangozlar, solucanlar ve aynı derinlikte yaşayan diğer küçük yaratıklardan oluşur. Kolları oldukça kısadır ve perdelidir, bu da normal bir ahtapottan daha hızlı yüzmelerine sebep olur. 

İnsanların derin okyanusları tamamen keşfetmesinin mümkün olacağını düşünüyor musunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Thistle

Hepsi de birbirinden güzel, gizemli ve olağanüstü. Korkunç denilmesine karşıyım. Herkes kendi diyarında mutlu.

ketenhelva

hepsi birbirinden çirkin

KumdanKum

8.gel barreleyecim içelim bebişim