Görüş Bildir
Haberler
Foxconn'da Dev Rüşvet Skandalı

Foxconn'da Dev Rüşvet Skandalı

Ulaş
22.05.2014 - 22:18

Foxconn'da Dev Rüşvet Skandalı

Çinli Foxconn, 1 milyonu aşkın çalışanı ile dünyanın en büyük elektronik üreticisi ve Apple’ın iCihazları dahil dünyanın en popüler elektronik cihazlarını üretiyor. İyi bir CV’si olmasına rağmen, Foxconn’un adı bugüne kadar birçok skandalla anıldı.

Geçmişte çalışma şartlarıyla ilgili büyük eleştirilere hedef olan Foxconn, şimdi de farklı bir soruşturmaya konu oldu. Firmanın beş eski çalışanının, parça üreticilerinden 5 milyon dolar rüşvet aldığı ve karşılığında bu üreticilere öncelik tanındığı ortaya çıkarıldı.

Wall Street Journal, Tayvan polisinin bir yıldır yürüttüğü soruşturmanın sona erdiğini ve Foxconn’un beş eski çalışanının 2009 ile 2011 yılları arasında 10 farklı parça üreticisinden rüşvet aldığının ortaya çıktığını yazdı.

Rüşvet alan Foxconn yöneticileri, aldıkları paranın karşılığında bu üreticilerin Foxconn’un iPhone gibi dev üretim işlerine dahil olmalarını ve diğer üreticilerden daha iyi fiyat ile daha fazla parça siparişi almalarını sağladı. Rüşvet veren firmaların paralarının, Foxconn ile çalışan diğer firmalardan daha hızlı ödendiği de yine soruşturma kapsamında ortaya çıkarıldı.

  • Stuff
Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/05/foxco...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın